SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bizi sürekli azarladığınız için buradayız!'

Bir grup sanatçı "günlerdir niye Taksim meydanında toplandığımızı anlayamamış gözüken yetkililere" yönelik bir açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2013 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2013 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Bizi sürekli azarladığınız için buradayız!'

Ozan Güven, Dolunay Soysert, Halit Ergenç, Onur Saylak, Tuba Büyüküstün, Mustafa Alabora, Mehmet Günsür, Umut Kurt, Rıza Kocaoğlu, İştar Yurtseven, Ülkü Duru, Can Bonomo ve Özgür Çevik tarafından parça parça okunan açıklamada şöyle denildi:

1 - Bu ülkenin vatandaşları olarak, günlerdir niye Taksim meydanında toplandığımızı anlayamamış gözüken yetkililere daha açık ve net bir şekilde niçin burada olduğumuzu ve isteklerimizi açıklamak için buradayız.

2 - Her türlü şiddetin bir an önce durması, herkesin birbirini anlamaya çalışması ve bugünden sonra barışçıl bir ortam için ne yapabileceğini düşünüp gerekli adımları bir an önce atmasını istediğimiz için buradayız.

3 - Taksim'de kalmış olan son yeşil alanın içine, yıllarca önce yıkılmış Topçu Kışlası'nı yeniden inşa etmek istediğiniz için buradayız.

4 - 31 Mayıs Cuma günü Gezi Parkı'nı korumak için barışçıl bir şekilde bir araya gelmiş kalabalığa, aniden ve hiçbir uyarı yapılmadan orantısız bir biçimde müdahale edildiğini ve sonraki günlerde bu müdahalelerin ülke çapında artarak devam ettirildiğini gördüğümüz için buradayız.

5 - Son zamanlarda her türlü barışçıl, toplumsal protestoya biber gazı ile müdahale etmenin alışkanlık haline dönüştüğünü gördüğümüz için buradayız.

 6 - Başta kültür ve sanat alanında olmak üzere hayatın her alanında jet hızıyla başlattığınız projelerin yeterince tartışılmasına izin vermediğiniz, bu projelerle hayatı doğrudan etkilenecek insanları dinlemek ve onlarla müzakere etmek yerine kararlarınızı dikte etmeyi seçtiğiniz için buradayız.

7 - Gezi parkı direnişine katılan insanlara "vatandaş" sıfatını uygun görmek yerine "çapulcu" ifadesini yakıştırdığınız ve bunda ısrar ettiğiniz için buradayız.

8 - Toplum ahlakını korumak adı altında özellikle televizyon üzerinde uyguladığınız sansür ve baskıya dur demek için buradayız.

9 - Kendi gözümüzle gördüğümüz olayları gazetelerde ve televizyonlarda göremediğimiz için buradayız.

10 - Bizi sürekli azarladığınız için buradayız.

11- Demokrasiyi çoğunluğun keyfi yönetimi sandığınız için buradayız.

12- Size oy vermiş olsak da olmasak da aykırı seslerin hep var olduğunu ve var olacağını göstermek için buradayız.

13- Bu protestonun ideolojiler ve partiler üstü bir protesto olduğunu göstermek ve halka karşı kullanılan orantısız güç ve şiddetin durdurulması ve insanların hayatlarını kaybetmemesi için buradayız.

14- Görüşleri ne olursa olsun, halkımızın yüzde yüzünün vicdanı için buradayız.

Orada bulunanlar, destekleyenler;

Hümeyra, Selma Ergeç, Selen Uçar, Yağmur Taylan, Durul Taylan, Nehir Erdoğan, İbrahim Çelikkol, Selen Öztürk, Deniz Çakır, Serkan Altunorak, Ezgi Mola, Nur Fettahoğlu, Uluç Bayraktar, Yamaç Okur, Çağan Irmak, Cem Karcı, Meltem Cumbul, Ali Atay, Güven Kıraç, Ceyda Düvenci, Hakan Yılmaz, Şükran Ovalı, Hakan Kurtaş, Sarp Levendoğlu, Yosi Mizrahi, Yonca Güzelpınar, Ömür Atay, Zeynep Gülmez, Murat Ergür, Bergüzar Korel, Çağla Kubat, Şükran Ovalı, Hakan Kurtaş, Tuncel Kurtiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.