SON DAKİKA
Hava Durumu

Polis karakolda amirlerine kurşun yağdırdı; 2 polis şehit

Adıyaman'da Altınşehir Polis Merkezi Amirliği'nde bir polis memuru tartıştığı iki amirini silahla vurdu. İki polis hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, saldırıyı gerçekleştiren polis, diğer polisler tarafından ayağından vurularak etkisiz hale getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 23:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2024 00:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Polis karakolda amirlerine kurşun yağdırdı; 2 polis şehit

Alınan bilgiye göre, Adıyaman'da Altınşehir Şehit Ahmet Yıldırım Polis Merkezi'nde bir polis, tartıştığı iki amirine ateş açtı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olaya ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Bugün saat 20:15 sıralarında, Adıyaman Altınşehir Polis Merkezi Amirliği’nde görev yapan polis memuru S.U.Ş., kendi beylik silahıyla Polis Merkezi Amiri K.Ü ve Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri G.Ö.’yü yaralamıştır. Olayın faili S.U.Ş, etkisiz hale getirilerek gözaltına alınmıştır. Ağır yaralı olarak hastaneye sevk edilen Polis Merkezi Amirimiz K.Ü ve Ekipler Amirimiz G.Ö. hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak maalesef şehit olmuştur. Olayda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Konuyla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" dedi.

Adıyaman Valisi Osman Varol da yaptığı açıklamada, bir polis memurunun 2 meslektaşına beylik silahıyla ateş açtığını belirterek şunları kaydetti:

"Polis Merkezi Amiri Başkomiserimiz ve Ekipler Amiri Komiserimiz hemen hastaneye kaldırılmıştır. Tüm acil müdahaleler yapılmış ve maalesef her ikisi de kurtarılamayarak şehit olmuşlardır. Saldırıyı gerçekleştiren polis memuru da yaralı şekilde etkisiz hale getirilmiş, o da hastanede gözetim altında, devletin elinde şu an. Bunun dışında başka yaralı yok."

Emniyet-Sen Genel Başkanı: Tartışmanın nedeni görevlendirme

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, bir polis memurunun görevlendirme nedeniyle tartıştığı başkomiser ve komiseri öldürdüğünü belirtti.

Sezer, "Adıyaman’da S.U.Ş. isimli polis memuru 'görevlendirme' sorunundan dolayı tartıştığı Başkomiser K.Ü. ve komiser G.Ö.yü şehit etmesi ve bazı polisleri de yaralaması sonucu meslektaşları tarafından ayağından vurularak etkisiz hale getirildi. Hayatını kaybeden meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı. Sezer daha sonra yaralı polislerin olduğu bilgisinin yanlış olduğunu belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.