SON DAKİKA
Hava Durumu

'Benim yüzümden olduğu için cinayeti üstlenmek istedim'

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde, yaklaşık 3 ay önce bir kişinin, otomobilinde silahla vurularak öldürülmesiyle ilgili dava açılan 3'ü tutuklu 4 sanığın yargılanmasına başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2013 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2013 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Benim yüzümden olduğu için cinayeti üstlenmek istedim'

Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Hüseyin O. (22), ablası Aslıhan O. (25), eniştesi Mehmet T. (33) ile tutuksuz yargılanan babası Hasan O. (47) katıldı.

Savunmasını yapan Aslıhan O, yanında muhasebeci olarak çalıştığı maktul İlker Karan'ın, ilaç vererek kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdü.

Karan'ın, kendisini, tecavüz sırasında çektiği görüntüleri babasına göstermekle tehdit ettiğini iddia eden Aslıhan O, şöyle konuştu:

"Bir süre psikolojik tedavi gördükten sonra işten ayrılıp başka bir yerde çalışmaya başladım. Beni sürekli tehdit ediyordu. Peşimi bırakacağını söyledi fakat bunu yapmadı. Karakola giderek şikayetçi olup koruma talebinde bulundum. Bir ay korkudan evden dışarı çıkamadım. Olay günü de evde uyuduğum sırada seslere uyandım. Dışarı çıktığımda kardeşim Hüseyin'i, maktulün arabasında gördüm. İlker'i sorduğumda, bana arka koltuktaki cesedi gösterdi. Aracı tenha bir yere çekti. Kardeşimi, 'Her şey benim yüzümden oldu. Sen eve git. Ben suçu üstleneceğim. Benim yüzümden ceza yatma' diyerek eve gönderdim. Ardından polisi arayıp cinayet işlediğimi söyledim. Her şey benim yüzümden oldu. Kardeşimin, benim yüzümden hapis yatmasını istemedim."

Hüseyin O. da evlerinin önüne aracıyla gelen Karan ile tartıştıklarını söyledi. Onun, elini torpidoya doğru uzatması üzerine yanındaki tüfeği ateşlediğini belirten Hüseyin O, "Daha sonra da cesedi arka koltuğa taşıdım" diye konuştu.

Mehmet T, olayla herhangi bir ilgisi bulunmadığını, Hasan O. ise cinayeti, polis merkezinde öğrendiğini ifade etti.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Bir ihbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri, İlker Karan'ı (35), 8 Mart'ta, merkez Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi Kıdemli Sokak'ta aracında ölü bulmuştu. Ekipler, başından silahla vurularak öldürülen Karan'ın, eski çalışanı Aslıhan O. ile olaydan kısa süre önce bir araya geldiğini belirlemişti. Bunun üzerine gözaltına alınan Aslıhan O, kardeşi Hüseyin O, eniştesi Mehmet T, mahkemece tutuklanmış, 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.