SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bedelli'de öğrenci ve avukatlara iyi haber

Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikten yararlanacak olan üniversite öğrencileri ile kamuda ve özel çalışan avukatların bir aylık askerlik eğitimine ilişkin zamanın belirlenmesinde kolaylık sağlanacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2018 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2018 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Bedelli'de öğrenci ve avukatlara iyi haber

CHP Bursa Milletvekili, TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, bedelli askerlik başvurusu yapan avukatlar ile üniversite öğrencilerinin durumunu Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz'a sordu.

Bedelli askerlik kapsamında çok sayıda avukat ve üniversite öğrencisi bulunduğunu hatırlatan Altaca Kayışoğlu, Uyum Yasaları çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle ilgili Meclis Genel Kurulu'nda yapılan görüşmeler sırasında Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz'a bu yönde yapılan bir çalışma olup olmadığını sordu.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun, "Rejim değişince şimdi burada bir bakan yok, sorunun muhatabı yürütme organı ama aracılığınızla bakanlıktan bu cevabı beklemiş olalım. Komisyon üyelerimiz de bu kanunu çıkardıkları için biliyor olabilirler. Bedelli askerlikten yararlanmak isteyen üniversite öğrencileri yirmi bir günlük temel eğitimle ilgili olarak sınav dönemlerine, final dönemlerine denk gelme ihtimali nedeniyle öğrenimlerinin ve yıllarının kayba uğrayacağını düşünüyorlar ve yaz tatilinde askere alınmak istiyorlar, böyle bir beklentileri var, bu yönde bir düzenleme bekliyorlar. Aynı şekilde, kamu görevi yapan avukatlar da -avukatlar olmazsa çünkü yargılama gerçekten yürüyemiyor, olmaları gerekiyor- bu zorunlu yirmi bir günlük eğitimin yargılamanın sekteye uğramaması için adli tatil döneminde yapmak istiyorlar. Bu yönde bir düzenleme söz konusu olacak mı?" sorusuna Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz şu yanıtı verdi:

"Sayın Kayışoğlu'nun 'Bedelli askerlik uygulamasında üniversite öğrencilerinin bu yirmi bir günlük zorunlu eğitimi yaz tatiline getirilse de eğitimleri aksatılmasa...' diye bir sorusu var. YÖK'le bu konuda Millî Savunma Bakanlığımız arasında bir protokol yapılmıştır. Sınav zamanı ve derslerin olduğu dönemde öğrencilere muafiyet tanınmıştır. Yine, kanunda meslek erbapları için de düzenlemeler olup kamu görevi yürütenler, avukatlar idari izinli sayılacaktır, diğer avukatların da mümkün olursa adli tatilde yapılmaları hususunda biz de Millî Savunma Bakanı'ndan bu yönde bir talepte bulunacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.