SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bedelli askerlik'te 'bedel' düşecek

Hükümet Sözcüsü Arınç, bedelli askerlikte ödenen 10 bin avronun çok yüksek olduğu, bunun düşürülmesinin istendiğini belirterek, "10 gün sonra bu bedelin düşürüldüğü konusunda bir müjde vereceğiz. Evet, bedel düşürülecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2013 23:42
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2013 23:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Bedelli askerlik'te 'bedel' düşecek

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından düzenlediği basın toplantısında, açıklama yaptı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bülent Arınç, bir soru üzerine dövizli askerlik konusunun da Bakanlar Kurulunda görüşüldüğünü ifade ederek, dövizli askerlik başvurusunda bulunan yurtdışında yaşayan vatandaşlardan alınan 10 bin avro bedelin yüksek bir bedel olduğu, vatandaşların ödemekte zorlandığı ve bedelin düşürülmesi yönündeki taleplerin değişik toplantılarda dile getirildiğini anımsattı.

Taleplerin haklı ve makul olduğuna karar verildiğini belirten Arınç, konuya ilişkin ayrıntıların Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ tarafından görüşüleceğini söyledi.

Arınç, "Zannediyorum ki önümüzdeki bir hafta, 10 gün sonra bu yurttaşlarımızın o güzel evlatlarına bu bedelin düşürüldüğü konusunda bir müjde vereceğiz. Evet, bedel düşürülecek. Bu beklentiyi karşılayacağımızı hükümet olarak buradan söyleyebilirim" dedi.

Bülent Arınç, açıklamalarının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın, Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken yaklaşık 1 saat telefonda görüştüklerini bildirdi. Arınç, Obama'nın Başbakan Erdoğan'ı aradığını belirterek, görüşmenin çok olumlu geçtiğini ifade etti.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.