SON DAKİKA
Hava Durumu

Başından kurşunla vurulan gösterici öldü

Taksim Gezi Parkı olayları tüm Türkiye'ye yayılırken Antakya'dan kötü haber geldi. Abdullah Can Cömert adındaki bir gencin polis aracı 'akrep'ten açılan ateşle öldüğü iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2013 01:06
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2013 01:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Başından kurşunla vurulan gösterici öldü

Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemlere destek amacıyla Antakya'da düzenlenen gösteride kan aktı.

Gercekgundem.com'un haberine göre, Armutlu Mahallesi'nde devam eden gösteriler sırasında başına isabet eden tek kurşunla yaşamını yitiren Abdullah Can Cömert'in CHP Antakya Gençlik Kolları üyesi olduğu belirtildi.

Cömert'in cenazesi Antakya Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, olaylarda bazı kişilerin de yaralandığı belirtiliyor.

İddialara göre, Abdullah Can Cömert'i öldüren kurşun polis aracı 'akrep'ten geldi. Araçtan 4 el ateş edildiği, kurşunlardan birinin Cömert'in başına isabet ettiği ileri sürüldü.

Bu arada olaydan bir saat önce CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz'ın bölgedeki emniyet müdürü ile olaylara müdahale konusunda telefonda tartıştıkları öğrenildi. Eryılmaz'ın emniyet müdürüne, "Polisi bölgeden çekin, polis bölgedeki insanları dövüyor evlerine giriyor, hukuk dışı işlem yapıyor" diye uyardığı öğrenildi.

Emniyet yetkilileri, Cömert'i öldüren kurşunun polisin silahından çıkmadığını savunarak, olayın araştırıldığını ifade ettiler.

Abdullah Can Cömert 22 yaşındaydı

VALİ: İLGİNÇ ŞEYLER YAŞANIYOR

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Kentte iki gündür yapılan gösterilerde ilginç gelişmelerin yaşandığını söyledi. Lekesiz, şunları söyledi: 

"Dünkü, aynı bölgedeki gösteriler sırasında güvenlik birimlerimizin mahallelerde yaptığı inceleme ve araştırmalar sırasında, güvenlik görevlilerimizin araçlarına ateşli silahla ateş açılmıştır. Yine dünkü yapılan çalışmalar sırasında, göstericilerde bir tane kurusıkı tabancadan bozma ve içerisinde gerçek mermi olduğu tespit edilen bir silah ele geçirilmiştir. Benzeri şekilde bugünkü gösteriler sırasında da göstericilerden bazılarında silah olduğuna ilişkin, basın mensuplarımızın da bu yönde tespitleri ve çekimleri olduğu şeklinde bilgiler gelmiştir. Olay nedir, ne değildir her türlü provokasyonun olabileceği, başka unsurların olabileceği göz önüne alınarak tüm boyutlarıyla incelenmektedir. Takdir edersiniz ki adli makamlara konu intikal ettirilmiştir, adli merciler konuyu tüm boyutlarıyla incelemektedirler." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.