SON DAKİKA
Hava Durumu

Başbakan Mersin'de protesto edildi

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, bir dizi açılış için Mersin'e gelen Başbakan Tayyip Erdoğan'ı protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2013 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2013 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Başbakan Mersin'de protesto edildi

Sabah erken saatlerde Barış Meydanı'nda biraraya gelen ve burada kahvaltı yaptıktan sonra Forum alışveriş merkezi önüne kadar yürüyen grup sık sık, "Roboski'den Taksim'e katil AKP", "Çapulcular burada Tayyip nerede", "Faşizme karşı omuz omuza", "Diktatör Başbakan istemiyoruz", "Hükümet istifa" sloganları attı.

Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan Selman Günbat, Başbakan Erdoğan ve AKP hükümetinin, özgürlük ve demokrasi isteyen milyonların taleplerini görmesini istedi.

Günbat, "Taksim Gezi Parkı direnişi ile fitili ateşlenen mücadele, bugüne kadar ne dizginsiz devlet terörü ne Başbakan Erdoğan'ın tehditleri ne de ana akım medyanın görmezden gelen tutumu ile engellenmiştir" dedi ve direnişin bundan sonra engellenemeyeceğini ifade etti.

Grup konuşmaların ardından Tevfik Sırrı Gür Stadı'na doğru sloganlarla yürüyüşe geçti.

Erdoğan'ın kentte olmasından dolayı Konya, Aksaray, Maraş, Batman, Mardin, Nevşehir, Burdur, Yozgat, Antep gibi 14 ilden polis takviyesi yapıldı. Yürüyüş boyunca güvenlik önlemlerinin olmaması dikkat çekerken, emniyetin bütün polis ekiplerini Erdoğan'ın toplu açılış yapacağı Servet Tazegül Spor Salonu çevresine kaydırdığı öğrenildi.

POLİS SİLAHINI ÇEKTİ

Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinden yürüyüşlerine devam eden eylemcilere balkonlarına çıkan kitle tava ve tencerelere vurarak destek verirken, eylemciler Koşimato Sokağı girişinde video çekimi yapan polislere tepki gösterdi ve çekim yapmamalarını istedi. Bunun üzerine polis silahını çekerken, polise tepkiler büyüyünce, diğer polisler müdahale ederek, çekim yapan polisi caddeden uzaklaştırdı. Eylemciler Tevfik Gür Stadı önüne geldiği sırada bir grup gösterici, köprüye asılan Erdoğan posterlerini ve pankartlarını indirip yaktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.