SON DAKİKA
Hava Durumu

BAOB'dan Gezi'ye destek eylemi çağrısı

Bursa'da Taksim Gezi Parkı direnişine destek devam ediyor. BAOB Yerleşkesi'nde yapılan basın açıklamasıyla yarın Heykel'de saat 20.00'de yapılacak Gezi Parkı'na destek eylemine çağrı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2013 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2013 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
BAOB'dan Gezi'ye destek eylemi çağrısı

KESK, DİSK, TMMOB Bursa Şubesi, Bursa Barosu, Bursa Tabip Odası'nın yaptığı ortak basın açıklamasını TMMOB Bursa İKK Sekreteri Fikri Düşünceli okudu.

Düşünceli, Gezi Parkı'nın yağmalanmasına karşı gelişen halk hareketi, bugün toplumun sesi duyulmak istenmeyen tüm kesimlerinin, kadınların, gençlerin, çevre hareketinin, eğitim ve sağlık hakkı mücadelesinin talepleri ile buluştuğunu ve AKP, toplumun önemli bir kısmını kendi iktidar düşlerini hayata geçirmek için baskıyla sindirmekte, hak ve özgürlükleri kısıtlamaya çalışmakta olduğunu söyledi.

Gezi parkında yer alan ağaçların sökümüne karşı tutulan nöbete yapılan vahşi saldırı ile başlayan süreç, bugün halkın demokratikleşme ve özgürlük talepleri ile buluştuğunu ve onun simgesi olduğunu söyleyen Düşünceli, 'AKP iktidarının, her toplumsal talebi şiddetle bastırma tutumu çığırından çıkmıştır' dedi.

Yapılan açıklamada, AKP iktidarını Taksim'den Türkiye'ye yayılan direnişin şartlarını yerine getirmeye çağırdıklarını ve taleplerini sıraladılar:

•• Taksim Gezi Parkı'nın park olarak kalacağı resmen ilan edilmelidir.

•• Halka uygulanan şiddetin sorumluları hesap vermeli ve istifa etmelidir, biber gaz kullanımı yasaklanmalıdır.

•• Ülkenin dört bir yanında gözaltına alınan binlerce kişi hakkında hiçbir soruşturma açılmayacağı ilan edilmeli, yaratılan mağduriyetler nedeniyle halktan özür dilenmelidir.

•• Taksim başta olmak üzere Türkiye'deki tüm meydanlarda, kamusal alanlarda toplantı ve eylem yasaklarına son verilmelidir.

Düşünceli, bu nedenlerle ve saydığımız talepler ekseninde yarın (15 Haziran'da) saat 20.00'da Heykel'de barışçıl demokratik tepkimizi ve AKP faşizmine teslim olmayacağımızı göstereceğiz dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.