SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Şahin'den evlilik nasihatları

Bakan Şahin, evliliğin bireysel ve toplumsal bir uzlaşma olduğunu belirterek, ''Tek başına 'ben bitirdim' denildiğinde, zararın iki kişi arasında olmadığını biliyoruz'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2012 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2012 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bakan Şahin'den evlilik nasihatları

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde hazırlanan ''Evlilik Öncesi Eğitim Programı Eğiticilerin Eğitimi'' seminerinin açılışını yaptı. 

Şahin, buradaki konuşmasında, evlilikte karşılaşılan sorunların çözümünde, bu konudaki eğitimin önemine işaret ederek, bu nedenle bu eğitim programını hayata geçirdiklerini belirtti.

Evliliğin henüz başında karşılaşılan bir sorun karşısında ''Eyvah ben yanlış biriyle mi evlendim'' diyerek çok hızlı verilen boşanma kararının, sadece çiftleri değil yakın çevreyi, diğer aile fertlerini ve toplumu etkilediğini vurgulayan Şahin, ''O yüzden bu durum, bireysel ve toplumsal bir uzlaşmadır, sözleşmedir. Tek başına ben bitirdim denildiğinde zararın iki kişi arsında olmadığını topluma çarpan etkisiyle önemli zararlar verdiğini biliyoruz'' dedi.

Sorumluluk almama ve iletişimsizlik en büyük sorun

Şahin, evlilikte sorumluluk almamanın ve eşler arasında iletişimsizliğin büyük aile facialarına neden olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
''Boş zamanlarını kullanmada, çocuklarla ilgili süreçte, ailedeki paranın iyi yönetilmemesi halinde önemli sorun alanlarının oluştuğunu görüyoruz. Özellikle bilgi ve iletişim çağında internetin, televizyonun, medyanın olumlu etkileriyle beraber olumsuz etkilerinin de aileyi çok ciddi etkilediğini görüyoruz. O nedenle çiftlere sorunları nasıl çözeceklerini anlatmaya çalışıyoruz.''

Sabah evden çıktığınızda huzurlu olmak önemli

Şahin, ehliyet için bile uzun süre eğitim almak gerektiğini, evlilik öncesinde de eğitimin önemli olduğunu vurguladı. Şahin, ''İş hayatında, arkadaş ilişkilerinde başarılı insanların, yani mutlu olanların hayatını araştırdığınız zaman mutlu bir ailesi olduğunu görüyoruz. Sabah kapıyı kapatıp işe çıktığı zaman huzur ve mutlulukla çıktığı için iş hayatına kendini çok başarılı olarak verdiğini, çok daha verimli olduğunu görüyoruz'' değerlendirmesinde bulundu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.