SON DAKİKA
Hava Durumu

BADİS: Belirlenen asgari ücret açlık sınırının altına düşecek

Bursa'da Bağımsız Direnişçi İşçiler Sendikası ve 4. Vardiya İşçi Dayanışması, asgari ücret ve emeklilik maaşlarının açlık sınırının üstünde belirlenmesi talebiyle yürüyüş ve basın açıklaması yaptı. Genel Başkan Metin Burak, kabul edilecek asgari ücretin birkaç ay sonra açlık sınırının altına düşeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2022 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2022 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
BADİS: Belirlenen asgari ücret açlık sınırının altına düşecek

Bağımsız Direnişçi İşçiler Sendikası (BADİS)ve 4. Vardiya İşçi Dayanışması, Bursa'da gerçekleştirdiği yürüyüş ve basın açıklamasıyla hayat pahalılığını protesto etti. Sendika üyeleri, "Açlık sınırının altındaki asgari ücret ve emeklilik maaşıyla geçinemiyoruz" dedi. 

Osmangazi Metro İstasyonu önünde saat 13.30'da toplanan grup, Kent Meydanı'na "Saraya değil, emekçiye bütçe", "İnsanca yaşam hakkımız engellenemez" sloganları eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi.

Kent Meydanı'ndaki basın açıklamasını BADİS Genel Başkanı Metin Burak okudu. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'nin kamu çalışanlarına ve emeklilere 'fakir fukara' dediğini hatırlatan Burak, "Resmen insanlarla dalga geçiyor. Biz de, sermaye sınıfı ve sarayın bakanı Nebati'ye alınteri savaşa, silaha, saraya, cemaatlere, çetelere, yandaşlara ve işçileri sömüren patronlara dağıtılamaz, insanlarla dalga geçmeyin diyoruz" dedi. 

Teklif edilen ve kabul edilmek istenen asgari ücretin açlık sınırı seviyesinde olduğunu söyleyen Burak, şöyle konuştu:

"Birkaç ay sonra açlık sınırının altına düşecek. Masa başında emek harcamadan, yoksulluk sınırının iki veya 3 katı maaş alanlar, açlık sınırının altında nasıl yaşandığını bilmezler. Bu nedenle komisyonda sözde görevlilerin imzalama yetkisi yoktur. Devlet ile milyonlarca işçiyi ilgilendiren asgari geçim ücreti sözleşmesini imzalama yetkisi, üreterek zenginlik yaratan işçi sınıfınındır. İmza kapalı kapılar ardında masada değil sokakta atılır."

Burak, işçilerin, kamu çalışanlarının ve emeklilerin, asgari geçim ücretinin açlık değil en az yoksulluk sınırı seviyesinde olması gerektiğini belirtti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.