SON DAKİKA
Hava Durumu

'Babamdan şikayetçiyim, hayatımı mahvetti'

Bursa'da okul müdürü olan eski eşini ve onun arkadaşını silahla vurarak öldüren, olay yerindeki genç kızı da yaralayan polis memuru, ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada dinlenilen maktul ve sanığın kızları Defne Ağır, "Babamdan şikayetçiyim, hayatımı mahvetti." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2022 22:53
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2022 23:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Babamdan şikayetçiyim, hayatımı mahvetti'

Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesinde "tasarlayarak eski eşi öldürme" ve "tasarlayarak öldürme" suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet, "olası kastla nitelikli yaralama" suçundan ise 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebiyle hakkında dava açılan tutuklu sanık Bilal Ağır (49), duruşmada hazır bulundu.

Maktul Yasemin Ulutaş'ın yakınları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili, taraf avukatları ile Bursa Barosu Kadın Hakları Komisyonu vekilleri de duruşmaya katıldı.

Savunmasını yapan sanık, eşiyle 2 kere evlendiklerini ve son seferde onun isteğiyle boşandıklarını ancak aralarında büyük sorunlar olmadığını, eve gidip geldiğini anlattı.

Olay günü Yasemin Ulutaş'ın kendisini aradığını ve kızlarını dışarı çıkarmak üzere konuştuklarını ancak sonrasında eski eşinin evden ayrıldığını öğrendiğini belirten sanık, bunun üzerine kızına bir şeyler almak üzere alışveriş merkezine gittiğini iddia etti.

Maktullerin o sırada alışveriş merkezinde olduğunu bilmediğini ileri süren sanık, "Metroya bindim, arkadaşa plakayı sordurdum ama onlarla karşılaşmamak için. Amacım plan kurmak ya da takip etmek değildi." dedi.

Alışveriş merkezi önünde eski eşinin kullandığı araca denk geldiğini ve durdurduğunu ifade eden sanık, Yasemin Ulutaş'ın yanındaki Yahya Aydın'ın kendisine küfür ettiğini iddia etti.

Sanık Bilal Ağır, savunmasında, "Maktulde silah olduğunu düşündüm ve silahımı çektim. Silah patladı, Yahya'nın vurulduğunu gördüm, sonra karanlık çöktü, ne olduğunu hatırlamıyorum. Polis 'teslim ol' deyince kendime geldim, silahı bıraktım. Sonra polis aracına alınıp yalnız kalınca kızım Defne'yi arayıp annesinin kaza geçirdiğini söyledim." ifadelerini kullandı.

"Babamdan şikayetçiyim"

Yasemin Ulutaş'ın babası Ahmet Ulutaş ise sanığın kızlarını vurduktan sonra kendilerini arayarak kaza geçirdiklerini söylediğini belirterek, "Canınız sağ olsun, sizde bir şey var mı? dedim. Halbuki Yasemin'i öldürmüş. En büyük cezayı almasını istiyorum." dedi.

Maktulün annesi Pakize Ulutaş da şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Duruşmada dinlenilen maktul ve sanığın kızları Defne Ağır ise annesinin Yahya Aydın'la görüştüğünü ancak aralarında bir ilişki olup olmadığını bilmediğini söyledi.

Aydın'dan kişilik olarak hoşlanmadığını daha önce babasına söylediğini ifade eden Defne Ağır, "Babamdan şikayetçiyim, hayatımı mahvetti." diye konuştu.

Olay yerinde Bilal Ağır'ın silahından çıkan kurşunla yaralanan Şeyma Ünlü'nün babası Metin Ünlü de kızının çok sayıda ameliyat geçirdiğini ve psikolojik tedavi gördüğünü anlattı.

Duruşmada, olaya şahit olan 112 Acil Servis ekibindekiler ile Yasemin Ulutaş'ın kullandığı aracın plaka sorgusunu yapan polis de tanık olarak dinlendi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Duruşmanın ardından adliye önünde gazetecilere açıklamada bulunan baba Ahmet Ulutaş, sanığın cinayeti tasarlayarak işlediğini savunarak adalete güvendiğini söyledi.

Anne Pakize Ulutaş da cinayete para meselesinin neden olduğunu ileri sürdü.

Olay nasıl olmuştu?

Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi Akademi Caddesi'nde 12 Şubat 2022 günü meydana gelen olayda, Sakarya Ortaokulu Müdürü Yasemin Ulutaş (45) ile arkadaşı Yahya Aydın (48), bulundukları aracı durduran Bilal Ağır tarafından silahla vurularak öldürülmüş, olay yerinin yakınında bulunan Şeyma Ünlü de isabet eden kurşunlarla yaralanmış, plolislere teslim olan sanık tutuklanmıştı. Olay anları Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) otoparkı girişi ve çevredeki kameralarca kaydedilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.