SON DAKİKA
Hava Durumu

'Ayyaş kim'e yanıt: Ahmet veya Mehmet değil

Başbakan Erdoğan'ın alkol düzenlemesine ilişkin grup toplantısında sarfettiği "iki ayyaş" sözlerine AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik açıklık getirdi. Çelik, "Sözün gelişi söylenmiş bir sözdür. Ahmet'i veya Mehmed'i, şu veya bu şahsı, A veya B devlet adamını kastederek söylenmiş bir söz değildir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2013 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2013 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Ayyaş kim'e yanıt: Ahmet veya Mehmet değil

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında alkol düzenlemesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Alkollü içki bazılarına göre laikçiliğin sembollerinden birisi olabilir. Bizim için asla böyle bir şey söz konusu değildir" diyen Çelik, Başbakan Erdoğan'ın AK Parti Grup Toplantısı'nda sarf ettiği "iki ayyaş" kelimesine de açıklık getirdi.

Çelik, "Tamamen sözün gelişi olarak söylenmiş bir sözdür. Ahmet'i veya Mehmed'i, şu veya bu şahsı, A veya B devlet adamını kastederek söylenmiş bir söz değildir. Sözün gelişi söylenmiştir. Altında derin manalar, farklı isimler aramanın bir manası yoktur. CHP'liler bundan da bir istismar konusu çıkarma çabası içinde olabilirler. Ben Başbakanım adına bunu rahatlıkla söylüyorum, kendisiyle de bu konuyu paylaşmış biri olarak söylüyorum. Bu tamamen sözün gelişi olarak söylenmiştir, herkesin bunu bilmesi gerekiyor." diye kaydetti.

'GÜNAH SEVAP İKİLEMİYLE KANUN YAPILMAZ'

Kimsenin hayat tarzına müdahale etmediklerini ve etmeyeceklerini defalarca söylediklerini belirten Çelik, "Laik devletlerde kanunlar yapılırken hukukun temel mantığı içinde kalınır, hareket edilir ve günah sevap ikilemi üzerinde kanun çıkartılmaz" diye konuştu.

Çelik, AK Parti'nin referansının İslam olduğuna dair iddialara da şöyle cevap verdi:

"Eğer AK Parti'nin böyle bir niyeti olsaydı, bu bir dini emirdir, referansımız İslam'ın emirleridir şeklinde yaklaşım olsaydı kökünden yasaklamak gibi bir durum ortaya çıkardı. Böyle bir niyet ve gayret yok, mesele başka yerlere çekilmesin."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.