SON DAKİKA
Hava Durumu

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 7 Aralık'ta toplanacak

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısını 7 Aralık'ta, ikinci toplantısının ise 14 Aralık'ta yapılacağını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2022 22:10
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2022 22:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Asgari Ücret Tespit Komisyonu 7 Aralık'ta toplanacak

Ergün Atalay, asgari ücret görüşmelerine ilişkin takvimi belirlemek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfderasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile yaptıkları toplantının ardından Bakanlık önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Bilgin'in daveti üzerine Bakanlığa geldiklerini ve yaklaşık 30 dakika görüştüklerini belirten Atalay, "İlk resmi toplantı önümüzdeki hafta ayın 7'sinde saat 14.00'te Bakanlık'ta. İkinci toplantı ayın 14'ünde saat 14.00'te yine Bakanlık'ta olacak." dedi.

Geçmişte TÜRK-İŞ ve TİSK ev sahipliğinde de toplantılar yapıldığını anımsatan Atalay, o sistemi bu sene kaldırdıklarını bildirdi.

Komisyon üyeleriyle ilgili de konuşan Atalay, "Yeni Çalışma Genel Müdürü komisyonda oluyor. Bizim TÜRK-İŞ'ten uzun yıllar komisyona aynı arkadaşlarımız devam ediyor. Nazmi Bey bununla ilgili bizden affını istedi. Genel Sekreterimizi verdik, Pevrul Bey komisyonda olacak." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.