SON DAKİKA
Hava Durumu

Arınç'tan 'Başbakan görüşecek' açıklaması

Başbakan Erdoğan'ın Gezi Parkı konusunda taleplerde bulunan bazı topluluklarla çarşamba günü görüşeceği bildirildi. Ancak, Taksim Dayanışma Platformu bu konuda kendilerine herhangi bir bilgi ulaşmadığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2013 00:02
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2013 00:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Arınç'tan 'Başbakan görüşecek' açıklaması

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili bazı toplulukların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan görüşme talebinde bulunduğunu belirterek, "Sayın Başbakanımız bu olayların başında bulunan, ilk günden beri bulunan bazı toplulukların talebi üzerine kendilerine randevu vermiştir. Zannediyorum bir kısmıyla çarşamba günü görüşmeler yapacaktır. Bir kısmıyla da farklı zamanlarda bir araya gelecektir. Onlara işin gerçeği anlatılacak. Onların da düşünceleri Sayın Başbakanımız tarafından dinlenecektir" dedi.

Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantıda Avrupa Birliği ile ilgili sürecin ve Gezi Parkı olaylarının değerlendirildiğini söyledi.

Gezi Parkı eylemleri ve sonrasında gelişen olaylarla ilgili olarak hükümet içerisinde bir müzakere açtıklarını bildiren Arınç, şunları belirtti:

"İçişleri Bakanlığımız bir brifing verdi, Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve ilgili daire başkanları olmak üzere, konu üzerinde bütün bakan arkadaşlarımız düşüncelerini ifade ettiler. Bundan sonra alınacak tedbirler, yapılması gereken hususlar Sayın Başbakanımız tarafından talimat olarak arkadaşlarımıza iletildi. Esasen Sayın Başbakanımızın Türkiye'ye dönüşünden itibaren bu konudaki düşüncelerini ifade ettiğini biliyoruz. Önce İstanbul'da yapılan merkez karar yürütme kurulu toplantısında, daha sonra da Adana ve Mersin'de muhtelif açılışları takiben yaptığı konuşmalarda ve daha sonrası Ankara'ya dönüşlerinde büyük kalabalıkların kendisini karşılaması ve onlara hitaben yaptığı konuşmaların içeriğini hepimiz biliyoruz. Bildiğiniz gibi hafta sonunda önce Ankara'da sonra İstanbul'da legal mitingler yapılacaktır. Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na uygun olarak, belirlenen mahallerde ve belirlenen usul ve süre içerisinde. Bu mitinglerde de Sayın Başbakanımızın Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu olumlu şartları tekrar ifade edeceğini, bu olaylar başladıktan sonra bugün geldiği nokta itibarıyla geçirdiği safahatı ve bugün artık Türkiye'nin huzur ve sükununa karşı kanunsuzluklar, yasa dışı eylemlere karşı yapılması gereken tüm işlemlerin de bitirildiği bir hafta sonunu görmüş olacağız."

Bir gazetecinin "Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili olarak Başbakan'ın bu işin başındakilere Çarşamba gününe randevu verdiğini söylediniz. Siz de Taksim Platformu ile görüşmüştünüz. Başbakan onlarla mı görüşecek, kimler bu isimler" sorusu üzerine Arınç, söz konusu isimlerin kimler olduğunu bilmediğini belirtti.

"Ama bir grubun talepte bulunduğunu ve Sayın Başbakanımızın onlara olumlu cevap verdiğini biliyorum" diyen Arınç, kendisini "Taksim Gezi Parkı Platformu" adıyla bir grubun ziyaret ettiğini hatırlattı.

Grubun açıklamalar yaptığını ancak kendisinin konuyla ilgil bir beyanda bulunmadığını bildiren Arınç, "Taksim Gezi Parkı Platformu, gayri resmi ama kendilerine böyle bir isim vermiş grup, benden randevu istedi. Ben memnuniyetle verdim. İçlerinde mimar odasından, şehir plancıları odasından, mühendis mimarlar odasından zannediyorum 4 temsilci vardı, KEKS'in ve DİSK'in de temsilcileri ayrıca bulunuyordu" diye konuştu.

Platformdakilerle görüştüğünü onlara, Taksim, Gezi Parkı ve Topçu Kışlası ile ilgili düşüncelerini sorduğunu anlatan Arınç, "Bana bazı bilgiler verdiler, sonunda da önümüze kamuoyuna açıkladıkları talepleri koydular" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.