SON DAKİKA
Hava Durumu

Arınç'ın tahliyede dikkat çektiği nokta

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Odatv davasındaki tahliye kararlarını değerlendirdi. Kararın gerekçesindeki, 'suç vasfının değişme ihtimali' vurgusuna dikkat çeken Arınç, "Bu çok önemli gelişmedir. Bütün sanıklar için dikkat edilmeli" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2012 20:06
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2012 20:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Arınç'ın tahliyede dikkat çektiği nokta

Başbakan Yardımcısı Bülent  Arınç, Oda TV davasındaki tahliye kararlarını şu cümlelerle yorumladı: 

"Tahliyelerden sadece memnuniyet duyulur. Özellikle gazeteci kimlikleri olan bu arkadaşların bir yıldan daha fazla içeride kalması üzüntü vericiydi. Ben daha önce uzun tutuklukluk sürelerinin mağduriyere yol açabileceğini söylemiştim. İddianamedeki suçlar ağır suçlardı.

Ancak bugün verilen tahliye kararına çok dikkat etmek lazım. Bir hukukçu olarak tahliye kararındaki gerekçe fevkalade önemlidir. Bugüne kadar uygulanmamasını sorgulamak gerekir. Suç vasfının değişme ihtimali ceza hukukunda çok önemlidir. Toplanan deliller ve diğer sebeplerde bir sanığın tahliyesine karar veriliyorsa bu çok önemli gelişmedir. Bütün sanıklar için dikkat edilmeli. Uzun tutukluluk cezaya dönüşmememelidir. İddianame ile bugün gelinen noktada bir farklılık olduğu kabul edilmiştir" 

HÜSEYİN ÇAPKIN'IN MERKEZE ALINACAĞI İDDİALARI

Basın mensuplarının, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın merkeze alınacağına ilişkin iddiaları hatırlatması üzerine ise Arınç, "Sayın Çapkın'ın görev yerinin değiştirilmesiyle ilgili bir tasarruf sözkonusu değildir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.