SON DAKİKA
Hava Durumu

'Aramızda en güzel şekilde hallederiz'

Başbakan Yardımcısı Arınç, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, günü geldiğinde kendi içlerinde en güzel şekliyle çözeceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2013 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2013 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Aramızda en güzel şekilde hallederiz'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cumhurbaşkanlığı seçimine daha bir yıl bulunduğunu belirterek, "Biz de mevcut cumhurbaşkanımız mı, yoksa sayın başbakanımız mı, yoksa bir başkası mı, günü geldiğinde bunu kendi içimizde en güzel şekliyle çözeriz. Kimse bir kırılma gücenme beklemesin. Bu partiyi ayakta tutan tek dinamik fedakarlıktır, feragattir, anlayıştır. Ülkemizi, milletimizi kendi geleceğimizden çok daha önde tutmaktır. Bizim aramızda hiçbir şey olmaz. Buna yönelik her türlü fitneyi ve dedikoyu biz reddederiz" dedi.

Arınç, bir televizyon kanalının canlı yayınına katılarak, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

TBMM'de yürütülen yeni anayasa çalışmalarına ilişkin bir soru üzerine "sürecin sahibinin TBMM" başkanı olduğuna işaret eden Arınç, AK Parti'nin iyi niyetli çalıştığını ancak CHP'nin bu sürece adım attırmadığını belirtti. Komisyonun kendi içtüzüğünde 4 partinin üzerinde anlaşamadığı konuların anayasa girmeyeceği yönünde mutabakata vardıklarını hatırlatan Arınç, "Başkanlık sistemi bizim teklifimiz ve diğer üçü de karşı çıkıyorsa, daha bunu ilan etmediler, komisyonda buna ilişkin ne rezerv koydular, ne kabul gösterdiler. Üçü de, ikisi de veya tek başına bir parti reddedecekse zaten Başkanlık sisteminden bahsedemeyiz" diye konuştu.

"Yavuz Sultan Selim" isminin 3. köprüye verilmesinin tartışmalara neden olduğu belirtilerek, "Köprünün adının değişmesinin söz konusu olup olmadığının" sorulması üzerine Arınç, "Böyle bir şey şu anda yok" yanıtını verdi.

Arınç, istifa ettiği iddialarının hatırlatılması üzerine, "Taraf gazetesinde çıktı. Gazeteci onu haber olarak verdi ama olayın üzerinden kendi ifadesine göre de 15 gün geçmiş. Yani bundan önceki Bakanlar Kurulu'ndaki, Bakanlar Kurulu'ndan sonraki açıklamayı ben yaptım" dedi.

Toplantıda "tartıştığı" ve ardından "kapıyı çekip çıktığı"nın haberde iddia edildiğini anımsatan Arınç, o haber için yaptığı yazılı açıklamadan başka söyleyecek bir şeyinin bulunmadığını kaydetti.

Fethullah Gülen'in "çapulcu denmese" gibi bir ifade kullandığının belirtilmesi üzerine Arınç, Gülen'in kendilerine yol gösterdiğini ve ikazlarda bulunduğunu ve "bir deniz feneri gibi" önlerini aydınlattığını belirtti. Arınç, kendisinin de aldığı terbiye gereğince kötü sözleri çoğunlukla konuşmadıklarının altını çizerek, "Kötü olan şeyleri biz methedemeyiz. Onları övünülecek bir şey gibi göremeyiz. Hatta onları ballandıra ballandıra anlatarak insanların saf olan düşüncelerini kötüye çeviremeyiz" ifadesini kullandı.

Seçim barajı

Arınç, seçim barajının düşürülmesi yönünde taleplerin yeni olmadığını, daha önce BDP ve bazı partilerin benzer teklifleri olduğunu ifade ederek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) konuyla ilgili müracaat edildiğini ancak mahkemenin bunu reddettiğini anımsattı. 

Cumhurbaşkanı seçimi noktasında spekülasyonlar yapıldığının belirtilmesi üzerine Arınç, seçimlere en az bir yıl bulunduğunu günü geldiğinde kimin aday olacağını belirleyeceklerini söyledi. Arınç, şunları ifade etti:

"Biz de mevcut cumhurbaşkanımız mı, yoksa sayın başbakanımız mı, yoksa bir başkası mı günü geldiğinde bunu kendi içimizde en güzel şekliyle çözeriz. Kimse bir kırılma gücenme beklemesin. Bu partiyi ayakta tutan tek dinamik fedakarlıktır, feragattır, anlayıştır. Ülkemizi, milletimizi kendi geleceğimizden çok daha önde tutmaktır. Bizim aramızda hiçbir şey olmaz. Buna yönelik her türlü fitneyi ve dedikoyu biz reddederiz."

Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması halinde partinin geleceği konusunda bir endişesi bulunup bulunmadığı yönündeki bir soruya "Endişemiz yok. AK Parti insan unsuru bakımından çok zengin, çok kaliteli milletvekillerimiz var, çok kaliteli il başkanlarımız var. Biz 21 milyon 500 bin oy aldık son seçimde ve 1,5 milyon şu anda partide görevli insanımız var. Bizim, 8,5 milyon da kayıtlı üyemiz var. Şunu söyleyeceğim, mesela 2011 seçimlerinde 150'den fazla milletvekilimiz değişti. Şimdi bu haliyle bile biz en kaliteli bir topluluğa sahibiz milletvekillerimiz bakımından. Önümüzdeki seçimlerde bir bu kadar daha değişiklik olacak. Arkası geliyor. Yani biz kısıtlı, uzamaz, kısalmaz bir parti değiliz. Gelecek vaadediyoruz" yanıtını verdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.