SON DAKİKA
Hava Durumu

Anonymous'tan Gezi Parkı eylemcilerine destek

Ünlü hacktivist grup Anonymous, Twitter hesaplarından Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili paylaşımlarda bulunarak, eylemcilerin yanında olduklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2013 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2013 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Anonymous'tan Gezi Parkı eylemcilerine destek

Polis'in Gezi Parkı'ndaki eylemcilere orantısız güç kullanması, Türkiye 'nin yanı sıra dünyada da büyük yankı uyandırmaya devam ediyor. Ünlü hacker grubu Anonymous da Twitter hesaplarından aktif olarak Gezi Parkı hashtag'li paylaşımlarda bulunarak, protestocuların yanlarında olduklarını ifade ediyor.

Kendilerini "Hacktivist" olarak tanımlayan Anonymous üyeleri, Twitter paylaşımlarında biber gazından korunma yöntemlerini anlatan içerikler paylaşarak, eylemcilere orantısız güce direnme çağrısında bulundu. Taksim meydanında olanların son durumla ilgili fotoğraf ve bilgileri de kendileri ile ilgili paylaşmalarını isteyen grup ayrıca, Taksim'deki olayları canlı yayınlayan internet bağlantılarını da takipçileriyle paylaşma yoluna gitti.

Anonymous, "Türkiye'de polis şiddeti" hashtag'iyle attığı tweet'lerde, güvenlik güçlerinin sivillere ve turistlere saldırılarda bulunduklarının da altını çizdi. Kendilerine gönderilen görsel ve bilgileri de hesaplarında yayınlayan Anonymous, " İstanbul 'daki polisler, sizi göz yaşartıcı gaz festivaline davet ediyor" diyerek, bir nevi dünya çapındaki aktivistlere de Gezi Parkı'ndaki eylemcilere destek çağrısında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.