SON DAKİKA
Hava Durumu

Anonymous Başbakanlık'ın sitesini 'hack'ledi

Küresel hacker grubu Anonymous, Suriye Elektronik Ordusu desteğiyle, #OpTurkey kapsamında Başbakanlık'ın internet sitesini çökerttiğini duyurdu. basbakanlik.gov.tr adresine şu an erişim sağlanamıyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2013 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2013 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Anonymous Başbakanlık'ın sitesini 'hack'ledi

Dokuzuncu gününe giren Gezi Parkı protestolarını Twitter üzerinden #OpTurkey hashtag'iyle destekleyen Anonymous, Suriye Elektronik Ordusu'yla beraber basbakanlik.gov.tr adresini hedef alan bir eylem düzenledi.

Ehackingnews sitesinin haberine göre, @AnonsTurkey hesabıyla Anonymous'u temsil eden hacker'lar sitenin sunucularındaki bilgilere de ulaştı.

Başbakanlık sitesini hedef alan eylem Twitter üzerinden duyurulurken, Anonymous, bugün bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Gezi protestoları yakın tarihimizdeki en asil toplum hareketlerinden biridir. Türk insanı, kadını, çocukları, gençleri ve yaşlıları; güçlü rejim tarafından uzun yıllar baskı görenler, şimdi fazlasıyla gözleri açılmış durumda ayaktalar. Korku, taraf değiştirdi: Türk insanı korkmuyor, baskıcılar korkuyor. Türk insanı, insan haklarının potansiyelini fark ediyor ve kimsenin beklemediği ruhun dirilişi yaşanıyor" denildi.

BAŞKA SİTELER DE HEDEF ALINDI

Anonymous'un Başbakanlık sitesinden e-posta adreslerini, şifreleri ve telefon numaralarını da ele geçirdiği öne sürülürken, hacker'lar henüz ele geçirildiği iddia edilen bilgileri paylaşmadı.

Suriye Elektronik Ordusu'nun ise 60'tan fazla e-posta adresi ve şifreyi ele geçirdiği ifade edildi.

Hacker'ların, kys.rshm.gov.tr ve gatab.gov.tr'nin de aralarında bulunduğu başka siteleri de hacklediği belirtildi.

Anonymous, eylem düzenlenen devlet kurumlarının listesini de Twitter üzerinden açıkladı.

Öte yandan Anonymous'ın konuyla ilgili bir açıklama yaptığı da ifade ediliyor. Ancak açıklamanın bulunduğu dosya paylaşım sitesine Türkiye'den erişilemiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.