SON DAKİKA
Hava Durumu

Annesini öldürmekle suçlanan evlat konuşmadı

Bursa'da annesini iple boğarak öldürdüğü iddia edilen sanık Halil İbrahim Y, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı duruşmada susma hakkını kullanacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2023 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2023 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Annesini öldürmekle suçlanan evlat konuşmadı

Bursa'da annesini iple boğarak öldürdüğü iddia edilen sanığın, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Halil İbrahim Y. (24), Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ile sanık avukatı katıldı. Sanığın babası ve kardeşleri de duruşma salonunda hazır bulundu.

Kimlik tespitinin ardından savunma yapması için söz verilen sanık, susma hakkını kullanacağını ifade etti.

Sanığın babası Adem Y. ve ağabeyi Anıl Y, şikayetçi olmadıklarını dile getirdi.

Sanığın diğer ağabeyi Recep Y. ise şikayetçi olduğunu belirterek, olayın, kardeşinin uyuşturucu bağımlılığı yüzünden gerçekleştiğini anlattı.

Kardeşinin madde bağımlılığın son zamanlarda arttığını aktaran Recep Y, "Birine zarar verebileceği gerekçesiyle defalarca karakola gidip şikayet ettim. En son 27 Mayıs gecesi şikayette bulundum. Aradan 1-2 hafta geçmeden olay gerçekleşti. Olaydan bir gün önce balkonda hayaller görüyordu. Sabahında anneme dikkat etmesi için mesaj atmıştım." diye konuştu.

Davaya katılma talebi mahkemece kabul edilen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ise sanığın üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanığa "akıl hastalığı" yönünden rapor alınması için belirlenen randevu tarihinin beklenmesine ve tutukluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Ne olmuştu?

Nilüfer ilçesi Konak Mahallesi'ndeki bir apartmanda Haziran 2022'de yaşanan olayda, bir daireden gelen kavga seslerini duyan vatandaşların ihbarıyla gelen polis Yıldız Y'yi (45) daire girişinde hareketsiz yatarken bulmuştu. Sağlık ekiplerince yapılan incelemede kadının iple boğulduğu tespit edilmişti.

Evde bulunan kadının oğlu Halil İbrahim Y. ise Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen ve annesini öldürdüğünü itiraf eden bu kişi, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

Davanın iddianamesinde sanık Halil İbrahim Y'nin, “Üstsoya karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.