SON DAKİKA
Hava Durumu

Ankara'da öğretmenlere polis şiddeti sürüyor: 14 öğretmen gözaltına alındı!

Ankara'da açlık grevi yapan 14 öğretmen, TBMM Çankaya Kapısı önünde ters kelepçeyle gözaltına alındı. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, müdahalenin anayasal hak ihlali olduğunu belirterek talepleri karşılanana kadar eylemlerine devam edeceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2026 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2026 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Ankara'da öğretmenlere polis şiddeti sürüyor: 14 öğretmen gözaltına alındı!

Ankara'da eğitim emekçilerinin sürdürdüğü eylemlerle ilgili gerginlik devam ediyor. Açlık grevini sürdüren ve bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çankaya kapısı önünde toplanan 14 öğretmen ters kelepçeyle gözaltına alındı.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası tarafından yapılan açıklamada, Ankara İl Temsilciliği binası önüne çevik kuvvet ekiplerinin takviye edildiği belirtilerek, uygulamanın sendikal faaliyetlere yönelik baskının bir parçası olduğu savunuldu.

Sendika temsilcileri, bina önünde başlatılan açlık grevinin sürdüğünü vurgulayarak, polis ablukası ve güvenlik önlemlerinin anayasal hakların ihlali anlamına geldiğini öne sürdü. Açıklamada, Ankara Valiliği'nin sendikal faaliyetleri engellemeye yönelik tutum sergilediği iddia edilerek uygulamanın hukuka aykırı olduğu ifade edildi.

Sendika yönetimi, demokratik kitle örgütleri, eğitim sendikaları ve kamuoyuna dayanışma çağrısında bulunurken, taleplerini duyurmak amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gitmek isteyen üyelerinin de polis müdahalesiyle karşılaştığını açıkladı.

Açıklamada, Meclis'e yürümek isteyen sendika üyelerinin Çankaya Kapısı önünde gözaltına alındığı belirtilerek, milletvekilleri ve bakanlıklar tarafından haklı bulunduğu ileri sürülen taleplerin yasalaşması için yürütülen girişimlerin polis müdahalesiyle engellendiği savunuldu.

Sendika temsilcileri, gözaltılar ve güvenlik önlemlerinin mücadelelerinden vazgeçirmeyeceğini belirterek, talepleri karşılanıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti. Açıklamada, "Hakkımızı almadan eve dönüş yok" mesajı verilerek hükümete ve yetkililere çağrıda bulunuldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.