SON DAKİKA
Hava Durumu

Ankara’da madenci direnişine polis müdahalesi: Aksu ve Çakır gözaltında

Ankara Kurtuluş Parkı'ndaki 16 günlük direnişin 8. gününde açlık grevinde olan Doruk Madencilik işçilerine polis biber gazıyla müdahale etti. Başaran Aksu ve Gökay Çakır gözaltına alınırken, işçiler barikat önünde oturma eylemine devam etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2026 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2026 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Ankara’da madenci direnişine polis müdahalesi: Aksu ve Çakır gözaltında

Bağımsız Maden-İş öncülüğünde haklarını almak için mücadele eden Doruk Madencilik işçilerinin Ankara’daki direnişi 16. gününe girerken, açlık grevi ise 8. gününde devam ediyor. Kurtuluş Parkı’nda eylemlerini sürdüren işçilere yönelik polis müdahalesi ve gözaltılar günün en dikkat çeken gelişmesi oldu.

Sabah saatlerinden itibaren Kurtuluş Parkı çevresi yoğun polis ablukasına alındı. Günlerdir açlık grevinde olan madenciler, protestolarını sürdürürken üzerlerindeki kıyafetleri çıkararak tepkilerini daha da görünür hale getirdi.

Saat 12.00’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na yürümek isteyen işçilere polis müdahale etti. Barikat kuran polis ekipleri, yalnızca madencilere değil, dayanışma için parka gelen yurttaşlara ve basın emekçilerine de biber gazıyla müdahale etti.

Tüm engellemelere rağmen ilk barikatı aşan madenciler, ikinci barikat önünde oturma eylemine geçti. Bu sırada CHP İzmir Milletvekili Ümit Özlale ile Ankara Milletvekili Okan Konuralp de işçilerle birlikte en ön safta yer aldı.

Oturma eylemi sırasında konuşan Umut-Sen Örgütlenme Koordinatörü Başaran Aksu, sorunun bugün çözülmesini istediklerini belirterek, “Madenciler çare bulunana kadar susacak. Eğer gözaltına alınırsak Ankaralılara çağrımızdır; yarın saat 17.00’de Yıldızlar Holding önünde buluşsunlar. 85 milyonun ortak mücadelesini veriyoruz” dedi.

Saat 13.40’ta işçiler yeniden bakanlığa yürümek istedi. Ancak polis bir kez daha biber gazıyla müdahale etti. Müdahale sırasında Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Koordinatörü Başaran Aksu ile Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır gözaltına alındı.

Gözaltıların ardından madenciler, direnişlerini barikat önünde sürdürerek oturma eylemine devam etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.