SON DAKİKA
Hava Durumu

Anıtkabir'de 23 Nisan töreni; Erdoğan bu yıl da katılmadı

TBMM’nin 103. açılış yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir'de düzenlenen törene AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu yıl da katılmadı.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2023 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2023 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Anıtkabir'de 23 Nisan töreni; Erdoğan bu yıl da katılmadı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin 103. açılış yıldönümü törenlerle kutlanıyor. TBBM Başkanı Mustafa Şentop ve devlet erkânı Anıtkabir’i ziyaret ederek mozeleye çelenk koydu. Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP, CHP ve İYİ Parti grup başkanvekilleri de katıldı.

TBBM Başkanı Mustafa Şentop ve devlet erkânı Anıtkabir’i ziyaret etti. Törende, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Atatürk Anıtı’na kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM Başkanvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Haydar Akar, AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz, , AKP Grup Başkanvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Özlem Zengin, CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay ve Özgür Özel, İyi Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri ile TBMM idari personeli katıldı.

TBMM Başkanı, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Şentop, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Dünyadaki saygın varlığıyla gurur duyduğumuz TBMM'nin açılışı vesilesiyle buradayız. Yüce Meclisimizin açılış gününde milletimizi temsil etmenin onurunu yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti milletimizin güvenli ellerinde ilelebet devam edecektir. Kimsenin zerrece şüphesi olmasın, TBMM 23 Nisan 1920'de kuruluş gününden bugüne aynı ruhla, al bayramlığımızın altında varlığımızın teminatı olmaya devam edecektir. Ruhunuz şad olsun.''

2014 yılında Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan, o tarihten bu yana Anıtkabir’de düzenlenen 23 Nisan törenlerine katılmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.