SON DAKİKA
Hava Durumu

Altepe'den otobüsçülere gözdağı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeşil otobüslerin bütünleşik bilet sisteminden çıkarak, para ile yolcu taşımasının sözleşmeye aykırı bir hareket olduğunu belirterek, gerekenin yapılacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2013 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2013 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Altepe'den otobüsçülere gözdağı

Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayı Meclis Toplantısı, Heykel'deki tarihi binada yapıldı. Toplantı öncesinde son bir ayda hayata geçirdikleri çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeşil otobüslerin bütünleşik bilet sisteminden çıkmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şehir içi tramvay hattı ile hava ve deniz ulaşımında önemli mesafeler kat ettiklerini dile getiren Başkan Altepe, ancak şehir içi toplu taşıma sisteminde özellikle son 40 gündür önemli sorunların yaşandığını kaydetti.

Talepleri yerine getirdik

Yeşil otobüslerin Büyükşehir Belediyesi ile 11 yıllık sözleşmesi olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, yaşanan sıkıntıların çözümü ve esnafın da mağdur edilmemesi yönünde önemli adımlar attıklarını ancak bir sonuca ulaşamadıklarını vurguladı. Şoför esnafının taleplerine sürekli olumlu yanıt verdiklerini dile getiren Başkan Altepe, "'Bize bilgi verilmiyor, şeffaf değil, kapalı odalarda işlem yapılıyor, hesaplardan haberimiz yok' dedik. Tüm hesapları açtık, şifreleri verdik. O zaman da 'anlamıyoruz' dediler. 'Hatlarda fazla araç var kazanamıyoruz' dediler, koyduğumuz araçları kaldırdık. 'Belediye payları alınmasın' dediler. Zaten belediye yüzde 3 oranında pay alıyordu onu da kaldırdık. Şuanda yeşil otobüslerden Büyükşehir Belediyesi'nin bir geliri yok. Ama buna da teşekkür gelmedi. Zam istediler, onu da yaptık. Biz ancak bu kadarını yapabiliyoruz. Bundan sonrası Büyükşehir bütçeden para aktarmaktır, bunu da yapamayız" diye konuştu.

Bilet kesmek sözleşmeye aykırı

Büyükşehir Belediyesi'nin tüm iyi niyetli girişimlerine rağmen, gerilimin sürekli tırmandırıldığını ifade eden Başkan Altepe, "Şimdi 'kendi biletlerimizi keseceğiz' diyorlar. Buna göre sözleşmenin iptal olması gerekir. Çünkü sözleşmede böyle bir madde yok. Gerekli takip yapılacak. Bu Bursa'nın konusu. Özelleştirmenin amacı belli. Belediyeye ve şehre kazandırmak. Hem şoför esnafı kazansın hem belediye pay alsın. Şimdi biz bir şey almıyoruz. Biz yapabileceğimizi yaptık. Herkes sözleşmeye uymalı, aksi halde sonucuna katlanacak. Sabırlı davranıyoruz ve biz şunu bekliyoruz; Herhangi bir konuda yapılacak her projeye açığız. Belediyenin meclisimizin yapabileceği ne varsa hazırız ancak Olabilecek şeyler olsun. Bundan sonra bize gereğini yapmak düşüyor. Sözleşmeler açık ve net" dedi.

Toplantıda aynı zamanda komisyonlardan gelen evraklar ile 25 adet önerge görüşülerek karara bağlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.