SON DAKİKA
Hava Durumu

Akpınar ve Gezen mahkemeye sevk edildi

Haklarında soruşturma başlatılan Metin Akpınar ile Müjdat Gezen, ifade vermek için polis eşliğinde Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü. Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, savcılık ifadelerinin ardından adli kontrol hükmü istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2018 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2018 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Akpınar ve Gezen mahkemeye sevk edildi

Halk TV'de yayınlanan Halk Arenası programındaki açıklamaları nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan tiyatro sanatçıları Metin Akpınar ile Müjdat Gezen, savcılığın ifadeye vermeye çağırması üzerine adliyeye getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oyuncu Metin Akpınar'ı ve Müjdat Gezen'i konuk oldukları Halk TV'deki Halk Arenası programındaki konuşmalarından dolayı 'yargıda hesabını verecekler' diyerek hedef göstermişti. Bunun üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Akpınar ve Gezen hakkında soruşturma başlatmıştı. Akpınar ile Gezen Kadıköy'deki evlerinden sabah saatlerinde alınarak, polis eşliğinde İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü.

Akpınar, "Savcı Bey çağırdı. İfade vermeye gidiyoruz" dedi. Akpınar, basın mensuplarının soruları üzerine, savcılık ifadesinden sonra açıklama yapacağını söyledi.

Müjdat Gezen'in Kadıköy'deki evine sabah saatlerinde polis geldi. Polis aracına binmeyi kabul etmeyen Gezen kendi aracıyla polis eşliğinde adliyeye gitti. Gezen adliye girişinde, "Gözaltı yok. İfade vereceğiz, çıkacağız" dedi.

Mahkemeye sevk edildiler

Haklarında 'Cumhurbaşkanı'na hakaret', 'darbeye çağrı' ve 'ölüm tehdidi' suçlamalarıyla soruşturma açılan Metin Akpınar ile Müjdat Gezen'in ifadelerinde, "Sözlerimiz mizah ve eleştiri kapsamındaydı. Çarpıtıldı" dedikleri öğrenildi.

Savcılık, Akpınar ve Gezen'i adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk etti.

Ne demişlerdi?

Halk TV'de yayınlanan Halk Arenası programında Metin Akpınar, "Bizim polarizasyondan, bu kargaşadan kurtulabilmemizin tek çaresi de demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek ne ala, kavga dövüş olmaz, biz bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak her faşizmin karşılaştığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür" demişti.

Müjdat Gezen ise "Recep Tayyip Erdoğan, sen bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın, haddini bil" ifadesini kullanmıştı.

Metin Akpınar'ın avukatlarından açıklama

Sanatçı Metin Akpınar'ın avukatları Atilla Hekimoğlu, Burçin Hekimoğlu ve İrem Hekimoğlu tarafından müvekkilleri hakkında başlatılan soruşturma üzerine yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, sanatçı Metin Akpınar'ın 21 Aralık'ta konuk olduğu Halk TV'de yayınlanan "Halk Arenası" programında konuşulan konuların çok yanlış anlaşıldığı ve birtakım üzücü, hatalı çıkarımlar yapıldığı aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"Programda konuşulan konular, özellikle bazı medya organlarınca kamuoyuna farklı şekilde yansıtılmış ve sanki Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı hedef alınmış gibi bir algı yaratılmak istenmiş bu vesileyle de konunun hem kamuoyuna hem de Cumhurbaşkanı'na yanlış aksettirilmesine neden olunmuştur. Konunun, kamuoyunca, olduğundan farklı anlaşılmaması arzusunu taşımakla beraber, toplumu gerçek dışı haberlerle yanlış yönlendiren söz konusu medya organları ve sorumluları hakkında da hukuki yollara başvurulacağını saygıyla duyururuz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.