SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Parti ilçe binasında yangın

Taksim Gezi Parkı eylemine destek amacıyla Ankara, İzmir ve Adana'da toplanan gruplara müdahale etti. İzmir'de Karşıyaka Ak Parti ilçe binasına yüzleri poşulu bir grup tarafından yanıcı madde atılarak yangın çıkarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2013 03:48
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2013 03:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
AK Parti ilçe binasında yangın

İzmir'deki eylemler sırasında AK Parti Karşıyaka ilçe binası önünde toplanan bir grup da protestoda bulundu. Buradaki yüzleri poşulu bazı eylemciler binaya yanıcı madde atarak yangın çıkardı. Polis ekipleri doğalgazı kestirip, itfaiyeden yardım istedi. İtfaiye ekipleri yangını söndürdü. AK Parti ilçe binasının altında ve yan tarafındaki banka şubelerinin de camları kırıldı.

İzmir'de Basmane Meydanı'ndaki göstericiler polisin biber gazı ve su sıkarak müdahalede bulunması sonrası yeniden Gündoğdu Meydanı'na yöneldi.

Polis peşlerinden koşup yakaladığı eylemcilerden bazılarını gözaltına alırken, coplu müdahalede de bulundu. Bazı çevik kuvvet polislerinin sahilde oturan genç kızların saçını da çektiği görüldü. Gündoğdu Meydanı'nda çatışmaların yaşanması üzerine göstericilere destek verenlerin sayısı arttı, saat 18.30 sıralarında 10 bine yaklaştı.

İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda eylemlerini sürdüren topluluktan bir grup, yeniden, polis ekiplerinin bulunduğu Basmane Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Polis Alsancak' a doğru ilerlemelerine izin vermedeği gruba müdahale etti.

İzmir'de Plevne Bulvarı'ndaki gösteriler sırasında iki kişi polisin plastik mermiyle ateş etmesiyle yaralandı. Biri yanağından, diğeri bacağından yaralananan iki eylemci hastaneye kaldırıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.