SON DAKİKA
Hava Durumu

Ahmet Şık: Savaş şimdi başlıyor

Cezaevinden tahliye olan gazeteci Ahmet Şık, emniyet ve yargıdaki Gülen Cemaati yanlısı görevlilere sert sözler söyledi. Şık, "Bizi komplo ile buraya tıkanlar bir gün kendileri burada yatacak. Savaş şimdi başlıyor, herkes ayağını denk alsın" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2012 22:15
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2012 22:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Ahmet Şık: Savaş şimdi başlıyor

375 gün süren tutukluluğun ardından Silivri Cezaevi'nden tahliye olan gazeteci Ahmet Şık, Gülen Cemaati'nin hepsine değil ancak kendisine komplo kurduklarını iddia ettiği emniyet ve yargı içindeki bazı görevlilere sert sözler söyledi.

Kendilerine bir komplo kurularak cezaevine atıldıklarını söyleyen Ahmet Şık, bu komplonun mimarlarının da emniyet ve yargı içindeki Gülen Cemaati mensupları olduğunu ileri sürdü. Bu kişilerin yaptıklarının hesabını vereceklerini ifade eden Şık, "Bize bunu yapanlar kendileri buraya girecek" dedi. Yargılanan gazetecilerin sadece kendileri olmadığını belirten Şık, "Sadece benim davamda yargılanan 5 gazeteci var. 100 civarında gazeteci, 600 civarında öğrenci ve 6 bin dolayında KCK'dan tutuklu var. Bunlar düşünce özgürlüğü bağlamında yargılanan insanlar. Bunun mücadelesine devam edeceğiz" diye konuştu.

Nedim Şener de Hrant Dink'i katleden güçlerin kendilerinin özgürlüğünü de ellerinden aldıklarını söyledi. Şener, Dink cinayetinin aydınlatılmasının birçok karanlık noktayı da aydınlatacağını ifade etti.

Cezaevinden tahliye olduktan sonra CNN Türk'te canlı yayınlanan Tarafsız Bölge'ye telefonla bağlanan Ahmet Şık, "Asıl savaş şimdi başlıyor, herkes ayağını denk alsın" dedi.

Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan Şık, şunları söyledi:

"Nerede kalmıştık diyorum. Kaldığım yerden başlayacağım. Asıl savaş şimdi başlıyor, herkes ayağını denk alsın. Bu süreçte aleyhimizde yazanları vicdanları ile başbaşa bırakıyorum. 'Biz mahkeme-i kübra'da hesap veririz' diyenler orada hesap verecek.

Bu komployu kuranlar cezaevine girecekler, o zaman bu ülkeye adalet gelecek. Cemaat bağlantılı medyanın yazdıkları biliniyor. Ben Yalçın Küçük ve Soner Yalçın'ı bilmem, bu davada tanıdım. Onlar bu sürecin neresindeler ortaya çıkacak."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.