SON DAKİKA
Hava Durumu

Afganistan kaymakam heyeti Bursa'da

Afganistan'ın ilk kadın Kaymakamı, Saire Şekib Sedat, ülkesindeki kadınların sıkıntı çektiğini belirterek, "Bu nedenle başta Türkiye ve yabancı dost ülkelerden kadınlarımıza destek istiyoruz. Türkiye, okul ve eğitim konusunda ülkemize gerekli desteği vermekte. Yardımların daha da çoğalmasını istiyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2013 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2013 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Afganistan kaymakam heyeti Bursa'da

Bursa'da temaslarda bulunan Afgan bürokratlardan oluşan biri vali yardımcısı 10 kaymakam, İznik'i ziyaret etti. İlçe kaymakamı Nurettin Kakillioğlu'nun ev sahipliğinde tarihi mekanları gezen heyet, İznik hakkında bilgi aldı.

Heyette, 2010 yılındaki seçimlerde milletvekili seçildiği halde hakkından feragat ederek, kendisine teklif edilen kaymakamlığı kabul eden Afganistan'ın ilk kadın kaymakamı olan Saire Şekib Sedat da yer aldı.

Afganistan'daki Huceduka ilçesinin kaymakamı olan Sedat, gazetecilere yaptığı açıklamada, cesaretini toplayarak görevi seçtiğini ve Afganistan'da kadın kaymakam olunabileceğini ispatladığını belirterek, şunları söyledi:

''Başka Afgan kadınlara da örnek oldum. Çok mutluyum. Afganistan'da yaşayan Özbek asıllı bir kadın olarak, bunu yaptım ve yapabileceğim çok şeyler olduğuna da inanıyorum. Afganistan'ın geleceği çok parlak. Özellikle Afganistan'ın genç kadrosu ülkeyi daha da ileriye taşıyacak. Çektiğimiz sıkıntılar ortada ve bunları da yavaş yavaş atlatıyoruz."

Afganistan'da kadınlara yönelik sıkıntıların halen devam ettiğini dile getiren Sedat," Yine de görev aldığım ilçeye gittiğim de halk beni iyi karşıladı. Özelllikle yabancı ülkelerin kuruluşları, bana çok önem ve destek veriyorlar. Ben şunu istiyorum. Evet kadınlarımız sıkıntı çekiyor. Bu nedenle başta Türkiye ve yabancı dost ülkelerden kadınlarımıza destek istiyoruz. Türkiye, okul ve eğitim konusunda ülkemize gerekli desteği vermekte. Yardımların daha da çoğalmasını istiyoruz" diye konuştu.

Afganistan'ın 34 vilayet, ve 367 ilçesini temsil eden heyet, gezinin ardından kaymakamlık binasına geçti. Kaymakam Kakillioğlu, heyet başkanına İznik çinisi takdim etti. Çinideki Lale figürüne dikkati çeken Kakillioğlu, "Çinide lale, Allah'ı temsil eder. Hepimizde tek bir Allah'a inanıyoruz. Bu nedenle kardeşiliğimiz ve birlikteliğimiz devam etsin" dedi. Afgan heyeti ise Kakillioğlu'na Afgan kültürü olan Çapan adında hırka hediye etti.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.