SON DAKİKA
Hava Durumu

AFAD'ın çadırları köylere yetmiyor: Donuyoruz

Depremlerden etkilenen köylerin acil ihtiyacı çadır. Köylüler, AFAD'ın dağıttığı çadırların yetmediğini ve soğuk havada çözüm olmadığını söylüyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2023 01:38
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2023 01:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
AFAD'ın çadırları köylere yetmiyor: Donuyoruz

Depremlerin tahrip ettiği köylerden çadır ihtiyacının olduğuna yönelik çok sayıda talep geliyor. Dört can kaybının yaşandığı Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine bağlı Çataltepe köylüleri de gıda değil çadıra ihtiyaçları olduğunu belirtti. 

Köy, Adıyaman il merkezine 70 km, Gölbaşı ilçe merkezine ise 7 km uzaklıkta bulunuyor. Yola kayalar düştüğü için ve kış şartlarında köye ulaşımda sorunlar yaşanıyor. 3-4 mezradan oluşan dağınık bir köy olan Çataltepe'de 25 hanenin 24'ü yıkılmış. Sadece tek bir bina sağlam kalmış. Köyde depremden önce bine yakın hayvan varken şu anda yaşayan hayvan sayısı bilinmiyor. Hayvanların yemleri enkaz altında. Köyde elektrik ve su yok. İlçenin bütün alt yapısı tahrip olmuş durumda. 

Yarım metre kar olmasına rağmen köylü, çadırlarda kalıyor. Hayvanları saklayacakları yerleri yok. 25 hanelik köye AFAD 4 çadır bırakmış. 

Depremzedelerden Hüseyin Bilgili, köydeki durumu, "Soba 24 saat yandığı halde akşam içeride donuyoruz. Çadırlarda 25 kişiye kadar kalan var. Öyle bir çadırda 25 kişi bir arada ancak oturabilir. Çocukları çadırda, biz arabalarda idare ediyoruz" sözleriyle aktardı. Hava geceleri eksi 9 dereceyi görüyor. 

Köye, gıda ve hijyen malzemeleri yardımı gelmiş. Bilgili, "Çadır yetersiz, ısınmada sıkıntı yaşıyoruz. Köyde hayvanlar olduğu için insanlar burada kalmak zorunda. Hem insanlar hem hayvanlar için acil olan çadır." dedi. 

Bilgili deprem için, "Aynı gün 24 saat içerisinde üç deprem art arda. İlçe mahvolmuş zaten. Cehennemi yaşamak bu olsa gerek." diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.