SON DAKİKA
Hava Durumu

AFAD Bursa'daki diri fay hatlarına ilişkin çalışma istedi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Bursa civarında deprem kaynağı olabilecek diri fayların paleosismolojik çalışmaları için hazırlanacak projelere destek verecek.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2022 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2022 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
AFAD Bursa'daki diri fay hatlarına ilişkin çalışma istedi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP) kapsamında "2022 yılı Güdümlü Projeler" için çağrıya çıkıldı. Proje önerileri için başvurular 26 Eylül'e kadar yapılacak.

AFAD'ın sitesinde yer alan duyuruya göre, 2012'de başlatılan UDAP ile Türkiye'nin depremle ilgili öncelikli alanlarında yeni bilgiler üretilmesi, kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, teknolojik problemlerin çözülmesi için bilimsel çalışmaların desteklenmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda, bu yıl desteklenecek kamu kurumları ve üniversitelerden araştırmacıların önereceği güdümlü projelerin çağrısı açıldı.

Bu yıl güdümlü projeler kapsamında, Bursa civarında deprem kaynağı olabilecek diri fayların paleosismolojik çalışmaları desteklenecek.

Proje önerileri için başvurular, AFAD'ın "https://udap.afad.gov.tr/login" internet adresinden kayıt olunmasının ardından UDAP Yönetmeliği'nde belirtilen kurallara uygun olarak yapılabilecek.

Proje önerileri için başvuruların alınması 26 Eylül'de sonlanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.