SON DAKİKA
Hava Durumu

Adnan Oktar için hangi partiden baskı geldi?

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, 1999 yılında Adnan Oktar ve grubuna yapılan operasyonla ilgili, "Onları içeriye aldığımda o dönem parlamentodaki siyasi partilerin özellikle Fazilet Partisi vekillerinden bazıları 'Bunlar iyi çocuklar, bunları bırak' diye üzerime çöktü. Siyaseten baskı yaptılar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2018 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2018 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Adnan Oktar için hangi partiden baskı geldi?

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Bakanlık yaptığı dönemde Adnan Oktar grubuna operasyon düzenlendiğini belirterek, "Onları içeriye aldığımda o dönem parlamentodaki vekillerden bazıları 'Bunlar iyi çocuklar' diye üzerime çöktü" ifadelerini kullandı.

12 Kasım 1999'da Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyon düzenlenmiş, Oktar'ın Kandilli'deki evine baskın yapılmıştı. Dönemin İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın talimatıyla yapılan operasyonda Oktar'la birlikte 70 kişi gözaltına alınmıştı. Manken Ebru Şimşek'in de aralarında olduğu 20 kişi Adnan Oktar'dan şikayetçi olmuştu. Oktar'ın birçok ünlü kişiye seks kasetleri yoluyla şantaj yaptığı öne sürülmüştü.

Ocak 2000'de Oktar ve 35 adamı hakkında 16 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ocak 2007'de Adnan Oktar delil yetersizliğinden beraat etti. Fakat operasyon talimatını veren İçişleri Bakanı Sadettin Tantan hakkında 28 ayrı dava açıldı.

Sözcü gazetesinden Aytunç Erkin'e konuşan Sadettin Tantan, o dönem yaşadıklarını ve operasyonun detaylarını anlattı. Tantan, Adnan Oktar operasyonu ile ilgili, "Onları içeriye aldığımda o dönem parlamentodaki vekillerden bazıları 'Bunlar iyi çocuklar' diye üzerime çöktü" dedi.

Saadettin Tantan'ın açıklamalarından önemli bir kısım şöyle:

"Adnan Hoca beraat ediyor, ben ise kendisine bağlı Bilim Araştırma Vakfı (BAV) ve adamlarının açtığı davalarla yargılanıyorum. Bu tam bir rezaletti. Onları içeriye aldığımda o dönem parlamentodaki siyasi partilerin özellikle Fazilet Partisi vekillerinden bazıları 'Bunlar iyi çocuklar, bunları bırak' diye üzerime çöktü. Siyaseten baskı yaptılar" dedi.

Tantan, Oktar grubuyla nasıl tanıştığını şöyle anlattı:

"Meclis oturumundan çıkarken yanıma iki üç yakışıklı genç ceketlerini ilikleyerek geldi. Kendilerini tanıttılar."

Tantan ilk önce şaşırdığını söyledi ve şöyle devam etti:

"Meclis'in Koruma Müdürü'ne sordum. Haberi yok. Emniyet Genel Müdürü'ne talimat verdim ve bu grupla ilgili çalışma başlattım. İki üç ay sürdü. Her türlü delil, bilgi, teknik takip yapıldı. Düğmeye basıldı. Savcılık, Emniyet birlikte bir çalışma yürüttü. Çok iyi aile çocuklarını, ekonomik özgürlüğü yüksek, ülkeyi gelecekte yönetecek aile çocuklarını kirlettiğini gördüm. Bu yüzden Apo kadar tehlikeli. Yazdıkları kitaplarla beyin yıkıyorlardı. Bunların arkasında yabancı servis yapılanması olmasa bu kadar güçlü olamazlardı. PKK da Türk gençliğini birbirine kırdırttı bu da Türk gençliğini zihinsel anlamda yıktı."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.