SON DAKİKA
Hava Durumu

Acı hayata konteynerde yeni başlangıç

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da depremzedeler Bursa Büyükşehir Belediyesince kurulan konteynerlere yerleşmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2023 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2023 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Acı hayata konteynerde yeni başlangıç

Enkaz yığınlarında ailelerini, sevdiklerini ve sahip oldukları her şeyi bırakan Hataylılar, acı hayatlarına konteyner kentlerde yeni başlangıç yapmaya başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan konteyner kentlerin ilkine, aileler ‘acı hatıraları ve geleceğe yönelik umutlarıyla’ taşındı.

Hatay'da konteyner kentler oluşturma konusunda yaklaşık 110 dönümlük alanda altyapı çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, Bursalı hayırseverlerin de katkılarıyla hazırlanan ilk 6 konteynerin montajını tamamlandı.

Evleri ağır hasarlı olduğu için günlerdir bahçelerindeki serayı yaşam alanına dönüştüren 6 aile, tamamlanan konteynerlere yerleşti.

Konteynerlerde yaşamaya başlayanları ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Devlet millet el ele yaraları sarmaya çalıştıklarını vurgulayan Aktaş, şunları dile getirdi:

"Artık yaşam başladı, konteynerler kuruluyor. Ailelerimizi çadır ortamından konteynere taşıyoruz. Süreç zor ama elbirliğiyle yaraları saracağız. Yavrularımıza daha güzel bir gelecek hazırlamak adına, anne babaların büyük gayreti var. Onların gayretine Bursa olarak destek vermekten mutuyuz."

Konteynere yerleşen depremzedelerden iki çocuk babası Hakan Salihli de Antakya'da berberlik yaptığını dile getirdi.

Salihli, 10 gündür bahçede kaldıklarını belirterek, "Bursa Büyükşehir Belediyesi sayesinde çadırdan kurtulduk. Yanımıza geldiler, bütün eksiklerimizi giderdiler." değerlendirmesinde bulundu.

Ezgi Kör de depremin ardından 3 çocuğunu Mersin'deki akrabalarına gönderdiğini anlatarak, konteynere yerleşmelerinin ardından çocukları da yanına alacağını kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.