SON DAKİKA
Hava Durumu

Acarsoy işçilerinden dayanışma çağrısı

Acarsoy Tekstil'de sendikal faaliyet yürüttükleri için işten çıkarılan 4 kadın işçi, 10 Haziran basın açıklaması ve 15 Haziran Dayanışma Gecesi için çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2022 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2022 18:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Acarsoy işçilerinden dayanışma çağrısı

Bursa’da faaliyet gösteren Acarsoy Tekstil’de baskıların artmasıyla çalışma koşullarının düzeltilmesi için sendikal faaliyet yürüten 4 kadın işçi işten çıkarılmıştı. Kadın işçiler, mücadelelerinin 84. gününde dayanışma çağrısında bulundu.

Acarsoy Tekstil'de çalışma koşullarının düzeltilmesi için sendikaya üye olduktan sonra mart ayında işten çıkarılan Selinay Yılmaz, Dilek Dündar, Öznur Mantarcı ve Emel Didir'in fabrika önündeki bekleyişleri sürüyor. Kadın işçiler, 10 Haziran günü yapacakları basın açıklamasına ve 15 Haziran akşamı gerçekleştirilecek Dayanışma Gecesi'ne çağrıda bulundu. Kadın işçiler, "Bizler direnen Acarsoy emekçileri olarak 84 gündür Acarsoy'un önünde direnişimizi sürdürüyoruz. Bu haklı mücadelemizde bize bu zamana kadar destek veren tüm emek dostlarına teşekkür ediyoruz. 10 Haziran cuma günü saat 14:30'da fabrika önündeki basın açıklamamıza tüm dostları desteğe, dayanışmaya bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 

15 Haziran'da çarşamba akşamı düzenlenecek Dayanışma Gecesi'nde Ozan Çoban- Güneş Demir ve 10 Ekim Halk Korosu sahne alacak. Etkinlik, Heykel Düğün Salonu'nda saat 19:30'da başlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.