SON DAKİKA
Hava Durumu

Abdülhamid'in torunu Vali Harput'u ziyaret etti

Osmanlı Padişahlarından Sultan 2. Abdülhamid'in dördüncü kuşak torunlarından Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Vali Şahabettin Harput'u ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2013 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2013 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Abdülhamid'in torunu Vali Harput'u ziyaret etti

Bursa Valiliği'nin internet sitesinde yer alan habere göre, ziyarette konuşan Osmanoğlu, "Dedem Abdülhamid Han" isimli panele katılmak üzere geldiği Bursa'da, Vali Şahabettin Harput'u ziyaret etmekten çok memnun olduğunu söyledi. Osmanoğlu, Bursa'nın çok önemli bir yer ve Osmanlı'nın ilk başkenti olması dolayısıyla kendisini heyecanlandırdığını ifade etti.

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise Abdülhamid Han'ın değerinin yeni yeni anlaşıldığını kaydederek, şöyle konuştu:

"Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, hepimizin gönlünde müstesna yeri olan o büyük hakanın 2. Abdulhamid Han Hazretlerinin dördüncü kuşak torunudur. Bursa ve İstanbul Osmanlı'nın en belirgin iki önemli başkenti. Dolayısıyla bu ziyaret çok önemli. Osmanlı'yı ilk kuran ve ilk payitahtı olan Başkent Bursa'yı Osmanlı'nın son dönem Vahdettin'den önceki padişahı olan 2. Abdülhamid'in torununun ziyaret etmesi bizim için önemlidir. Elbette Türk milleti olarak tarihine, ecdadına, kültürüne, geçmişine bağlılığı bir görev sayarız. Bu bizim inancımızın temel esası ve gereğidir. Bugün şanlı ecdadımızın çok özel bir misafirini Bursa'da görmekten çok memnun oldum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.