SON DAKİKA
Hava Durumu

6 ÖDP'li bugün adliyeye çıkarılıyor

Haziran ayında vefat eden ÖDP üyesi Nuri Salman'ın cenaze töreninde "terör örgütü propagandası yaptıkları" iddiasıyla gözaltına alınan ÖDP Bursa İl Örgütü üyesi 6 kişi bugün adliyeye çıkarılacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2018 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2018 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
6 ÖDP'li bugün adliyeye çıkarılıyor

Bursa, Ankara ve Edirne'de, önceki gün sabaha karşı gözaltına alınan ÖDP Bursa İl Örgütü üyesi 6 kişi bugün adliyeye çıkarılacak.

Haziran ayında vefat eden ÖDP üyesi Nuri Salman'ın cenaze töreninde "terör örgütü propagandası yaptıkları" iddiasıyla gözaltına alınan ÖDP Bursa İl Örgütü üyesi 6 kişinin Bursa Emniyetindek ifade işlemleri tamamlandı.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Bursa İl Örgütü üyeleri ve çeşitli sivil toplum örgütlerinden bir grup dün Bursa Adliyesi önünde toplanarak 6 partili için destek açıklaması yaptı. Gözaltındaki arkadaşlarını yalnız bırakmayacaklarını belirten Günay Pank, Haziran ayında vefat eden Nuri Salman'ın 70'li yıllardan bu yana özgürlük ve demokrasi mücadelesinden vazgeçmeyen bir isim olduğunu söyledi.

Cenaze töreninde "terör örgütü propagandası yaptıkları" gerekçesiyle gözaltına alınan ÖDP'lilerle dayanışma içinde olduklarını vurgulayan Günay Pank, "Nuri Salman'ın ve tüm hayatını kaybeden devrimci yoldaşların anılarını miras alıyoruz. Buradan bir suç üretilmeye çalışılması doğru değil. Arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar mücadele edeceğiz." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.