SON DAKİKA
Hava Durumu

6 bıçak darbesinin 5'i öldürücü: 'Öldürmek istemedim'

Bursa'da Güner Aydın tarafından evinde katledilen Derya Pas’ın davasında sanığın yargılanmasına başlandı. 6 bıçak darbesiyle Pas’ın ölümüne sebep olan sanık Aydın, savunmasında “Öldürmek istemedim” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
6 bıçak darbesinin 5'i öldürücü: 'Öldürmek istemedim'

PELİN AKDEMİR / BURSAPORT

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Karaağaç Mahallesi'nde 37 yaşındaki Derya Pas, 8 Ağustos 2023 tarihinde evinde Güner Aydın tarafından öldürüldü. Pas, olaydan 2 ay önce Aydın hakkında uzaklaştırma kararı aldırmıştı. Olay günü gece saatlerinde Pas'ın evine gelen şüpheli Aydın, evde bulunan Gökhan Er'i ve Pas'ı bıçakla yaralamıştı. 6 bıçak darbesi alan Pas, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Aydın, kısa sürede yakalanarak tutuklanmıştı.

Olaya ilişkin savcılık iddianamesinin tamamlanmasıyla davanın ilk duruşması bugün (30 Nisan) Bursa 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, tutuklu sanık Güner Aydın (46), maktul Derya Pas'ın yakınları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Bursa Barosu Kadın Hakları Merkezinin vekilleri ve taraf avukatları katıldı. Başka suçtan tutuklu bulunan Gökhan Er, cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Derya Pas'ın annesi Nurten Demirbağ

DAHA ÖNCE CİNAYET İŞLEMİŞ, PANDEMİDE CEZAEVİNDEN ÇIKMIŞ

Savcılık iddianamesinde, şüpheli Aydın'ın Derya Pas'a karşı "kadına karşı kasten öldürme eylemi" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, "gece vakti konut dokunulmazlığını ihlal etme" eylemi nedeniyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor. Aydın, Gökhan Er'e karşı "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile yargılanıyor. Aydın, kan davası nedeniyle önceden bir cinayet işlemiş, kaldığı cezaevinden pandemi döneminde çıkmış. Savcı, konuyla ilgisi olmadığı gerekçesiyle önceden işlenen cinayeti iddianameye eklemedi. İddianamede, olay günü Aydın'ın Pas'ın bilgisi olmadan gece 01.30'da zorla evine girerek olayı gerçekleştirdiği yer alıyor.

HAKİM TEPKİ GÖSTERDİ: '6 BIÇAK DARBESİNİN BEŞİ ÖLDÜRÜCÜ'

Saat 10.30'da başlayan duruşmada ilk olarak tutuklu sanık Güner Aydın'ın ifadesi alındı. Aydın ifadesinde Derya Pas ile yaklaşık bir yıl önce tanıştıklarını, Pas'ın uyuşturucu ve alkol bağımlılığı olduğunu, bırakması için Pas'a yardımcı olmaya çalıştığını ileri sürdü. Olay gününü anlatan Aydın, kendisinin Pas'ın evinde olduğunu, Pas ve Gökhan Er'in gece saatlerinde eve geldiğini, aralarında tartışma yaşandığını söyledi. Tartışma sonrasında Pas'ın kendisine saldırdığını ve bu esnada olayın gerçekleştiğini anlatarak, "Derya'yı öldürmek istemedim. Öldürmek isteseydim boğazını keserdim, sadece bıçakladım" dedi. Hâkim, sanık Aydın'a "Nasıl istemedin? 6 kez bıçaklamışsın, beşi öldürücü darbe. Son darbede zaten bıçak üstünde kalmış" diyerek tepki gösterdi. Aydın, cinayeti kasten işlemediğini ileri sürerek tahliyesini talep etti.

KAPIYI DERYA PAS'IN ÜZERİNE KİLİTLEMİŞ

Tanık olarak dinlenen Gökhan Er, Derya Pas ile 25 yıldır arkadaş olduklarını, olay günü alkol aldıktan sonra Pas’ı evine gittiklerini söyledi. Er, kendisinin odada uyurken 'küt' diye duyduğu bir ses üzerine uyandığını ve Aydın'ın kendisine saldırdığını anlattı. Saldırıdan kurtulmak için evin dışına çıktıktan sonra bıçakla yaralandığını fark ettiğini ifade eden Er, olay yerine gelen polisle birlikte eve döndüklerinde kapının kilitli olduğunu belirtti. Er, içeri girdiklerinde Pas'ın halen yaşadığını, "Kurtarın beni" dediğini söyledi.

BABA PAS: KIZIM BENİ ARADI, EVİN KARŞISINDA BEKLİYORMUŞ

Baba Erol Pas, kızı Derya Pas'ın tutuklu sanık Aydın tarafından daha önce de darp edildiğini belirterek fotoğrafları ve Aydın'ın kendisine attığı tehdit mesajlarını mahkemeye sundu. Pas, "Uzaklaştırma kararı aldık ama ne benim ne de kızımın peşini bıraktı " dedi. Olay günü akşam saatlerinde Derya Pas, babasını arayarak, Güner Aydın'ın evinin karşısında beklediğini söylemiş. Tanık konuşmalarının ardından Derya Pas'ın ailesi ve Gökhan Er, tutuklu sanıktan şikayetçi oldu.

'İDDİANAME CANAVARCA HİSLE ÖLDÜRMEKTEN HAZIRLANMALIYDI'

Ailenin avukatı Ömer Gül, iddianamenin eksik hazırlandığını, Güner Aydın'ın sadece kadına karşı gösterdiği eylemden yargılandığını, yargılamanın beş öldürücü bıçak darbesi olması nedeniyle "canavarca hisle öldürme" suçundan hazırlanması gerektiğini söyledi. Gül, "Daha önce oraya geldiği beklediği ve sonrasında da aniden kapıdan içeri girdiği için bunlar fikri tasarlayarak eylemi gerçekleştirdiğini gösterir. Bu nedenle iddianamenin 'fikri tasarlayarak' açılması lazımdı. Dar bir şekilde iddianame hazırlanınca burada ağır ceza mahkemesi de dar bir şekilde davayı görüyor. Daha sonrasında bunların değiştirilmesi mümkün olmuyor. Burada savcının haksız tahrik indirimi istememesi bizim için olumlu olan bir taraf" diye konuştu. İddianamede suç beyanının sadece kadına karşı yapılan eylem üzerinden belirtilmesi, yargılamada yapılan değerlendirmeyi etkiliyor ve infaz aşamasında suçu işleyen kişinin daha az hapis yatmasına sebep olabiliyor.

Müştekilerin dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, duruşmayı soruşturma dosyalarının okunması, tanıkların dinlenmesi,maktul yakınları ile yaralıya delillerini sunmaları için süre verilmesine ve sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek 25 Temmuz’a erteledi.

'EN AĞIR CEZAYI ALMALI Kİ ÜÇÜNCÜ KEZ BİRİNİ ÖLDÜRMESİN'

Duruşma öncesinde Adliye önünde Kadın Meclisi, Derya Pas'ın ailesiyle birlikte basın açıklamasında bulundu. Kadın Meclisi'nden Cemile Boncuk, "6284 sayılı kadınlara yönelik koruma kanunu yeterince etkin ve etkili kullanılmadığı için kadınlarımız öldürülmeye devam ediyor. Oysa bu yasa kadınlar yaşasın diye çıkarılmıştı. Bugün görülecek Derya Pas davasının ikinci bir duruşmaya bırakılmadan adaletin yerini bulmasını, en ağır cezayla cezalandırılmasını istiyoruz. Sanık üçüncü kez birini öldüremesin" diye konuştu. 

Anne Nurten Demirbağ, "Bu canilerin ömür boyu hapis yatmasını istiyorum. Yoksa aynı kanla beslenmeye devam edecekler" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.