SON DAKİKA
Hava Durumu

'Üç Fidan' Bursa'da anıldı: 'Denizlere Çıkar Sokaklar'

68 kuşağının devrimci gençlik hareketi liderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 52’inci yılında Bursa'da anıldı. 

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2024 21:34
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2024 22:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Üç Fidan' Bursa'da anıldı: 'Denizlere Çıkar Sokaklar'

68 kuşağının devrimci gençlik hareketi liderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 52’inci yılında Bursa'da anıldı. 

Her yıl Nilüfer Kent Konseyi önünden düzenlenen Üç Fidan Parkı'na düzenlenen yürüyüş, bu sene valiliğin izin vermemesi üzerine Nilüfer Metro İstasyonu'ndan yapılmak istendi. 18.00'da bir araya gelen grup, yürüyüşün gerçekleştirilmesi için çevik kuvvet ekipleri ile bir süre tartışma yaşadı. Çevik kuvvet, slogansız ve tek bir pankartla yürüyüşün yapılmasına izin verdi. Yürüyüşe CHP Bursa Milletvekilleri Prof. Dr. Kayıhan Pala, Orhan Sarıbal, Hasan Öztürk de katıldı. 

'İNANÇLARI VE KARARLILIKLARI MÜCADELEMİZE IŞIK TUTACAK'

Üç Fidan Parkı'na yapılan yürüyüşün ardından Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi'nin düzenlediği anma etkinliği başladı. Bursa Genlik örgütleri temsilcisi Emin İşlek, anma konuşmasını gerçekleştirdi. 

İşlek, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"6 Mayıs 1972’nin üstünden 52 yıl geçti ama onların adını duyanların, katliam daha dün olmuş gibi yürekleri sızlamakta, bu mahkeme kararlı ve meclis onaylı cinayeti ve cinayete ortak olanları lanetlemektedirler. Dahası ölümlerinden bunca yıl sonra onların adı; sadece kendi kurdukları örgütün geleneğine bağlanan gençlerin değil; ama kendisini, devrimci, demokrat, muhalif sayan, her milliyetten geniş bir yelpazede yer alan gençlik yığınları için birer önder, birer gençlik lideri, gençlerin önüne yeni ufuklar açan birer sembol olarak anlaşılmaktadır.

Emperyalizmin taşeronluğunu her geçen gün artırarak sürdüren AKP iktidarı İsrail’de emperyalistlerle ticari ilişkileri sürdürerek Filistin halkını soykırıma sürüklemekte ve savaş suçuna dahil olmaktadır. İsrail’de emperyalizmin güdümündeki iktidarla ticari ilişkileri sürdürerek lojistik destek veren AKP, ABD emperyalizminin ihtiyaçlarına göre roller almıştır ve Filistin halkının yalnızlaştırılmasına sebep olmuştur. Meydanlarda şeriat ve halifelik taleplerini yükselterek Filistin ile ümmet kardeşliğini vurgulayan AKP iktidarı iki yüzlü davranarak işgale ortak olmuştur.

Denizlerin 50 yıl önce başlattıkları mücadele hiç durmadan sürdü. Gençliğin anti-emperyalist mücadelesi bugün emperyalizme karşı mücadelede yoluna devam etmektedir. Denizlere verdiğimiz sözü unutmadık. Denizlere sözümüz devrim olacak. Mücadelemiz eşitliğin, kardeşliğin ve özgürlüğün ülkesi kurulana kadar sürecek. Mücadeleleri, inançları ve kararlılıkları mücadelemize ışık tutacak."

'TÜRKİYE'NİN KIPKIZIL OLMASI UMUTLARI YENİDEN YEŞERTTİ'

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş, "Er ya da geç Deniz'lerin düşlediği tam bağımsız Türkiye için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu mücadeleyi yürütmeye kararlıyız" diye konuştu. 

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, "Mücadele ederken kendileri için hiçbir şey beklemiyorlardı. Sadece özgür ve barışcıl bir dünya olsun istiyorlardı. O gün Deniz'ler mücadelesini verirken öyle inançlıydılar ki 'Tam bağımsız Türkiye' diyecek kadar, idam sehpasını tekmeleyecek kadar da onurluydular." diye konuştu. Özdemir, son seçimlere kadar Türkiye'de bir umutsuzluğun hakim olduğunu söyleyerek, "Son seçimlerde Türkiye'nin kıpkızıl olması umutları yeniden yeşertti. En fazla 3 veya 4 yıl sonra yeni bir bahar daha yaşayacağımıza inanıyorum" dedi. 

Konuşmaların ardından Üç Fidan Gençlik Parkı’nda “Denizlere Çıkar Sokaklar” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşi sonrasında Grup Kucaklaşma müzik dinletisi sunuldu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.