SON DAKİKA
Hava Durumu

12 Eylül'ün polis müdürü ölü bulundu

12 Eylül döneminde Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde "Siyasi Şube" olarak bilinen 1. Şube Müdürü olan Hasan Eryılmaz aracında başından tek kurşunla vurularak öldürülmüş bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2012 19:40
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2012 19:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
12 Eylül'ün polis müdürü ölü bulundu

Alınan bilgiye göre, Ankara-Konya Karayolu İncek mevkiinde kavga olduğu yönündeki ihbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri, 06 ZUY 06 plakalı aracın sürücü koltuğunda vurulmuş birisi olduğunu gördü.

Olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, vurulan kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Polis, ölen kişinin emekli emniyet müdürü Hasan Eryılmaz olduğunu tespit etti. Emekli emniyet müdürünün silahı yan koltukta bulunurken, yakınları, olay yerinde sinir krizleri geçidi. 

Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevkedilirken, sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalelere cevap vermeyen Eryılmaz'ın, hayatını kaybettiği belirlendi.

Haber alır almaz olay yerine gelen Eryılmaz'ın kardeşi, ağabeyinin, birilerinin önünü kesmek istediği yönünde kendisine bilgi verdiğini, bu nedenle İncek'e geldiğini söyledi.

Olay yerine gelen Eryılmaz'ın oğlu ve kızı sinir krizleri geçirdi.

Eryılmaz'ın beylik tabancası yan koltukta bulunurken, polis, olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Hasan Eryılmaz'ın adı 12 Eylül darbesiyle ilgili suç duyurularında geçmişti.

Hasan Eryılmaz, özellikle toplumsal olaylarda öne çıkmıştı. 12 Eylül döneminde Ankara Emniyet Müdür Yardımcılığı yaptığı sırada Siyasi Şube'den sorumluyken terör örgütlerine yönelik birçok operasyonu bizzat yürütmüştü

Uğur Mumcu'nun kitabında adı geçiyor

Eryılmaz, 12 Eylül döneminde Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde "Siyasi Şube Müdürü" olarak görev yaptı. 12 Eylül askeri savcılarından Nurettin Soyer, Uğur Mumcu'ya verdiği söyleşide, darbe sırasında MHP'lilerin sorgusunu anlatırken Hasan Eryılmaz'ın da adını anmıştı. Soyer, daha sonra aranan bazı MHP'lilerin o sırada Ankara'da Siyasi Şube Müdürü olan Hasan Eryılmaz tarafından bırakıldığını Mumcu'ya söylemişti.

Soyer, Uğur Mumcu'nun "Eryılmaz tek başına mı bıraktı bunları" sorusu üzerine, "Bana sordu; 'Albayım, bunların bir ilişkileri yok, bırakalım mı?' O zaman salacaksınız, dedim" yanıtını vermişti 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.