SON DAKİKA
Hava Durumu

10 Ekim Ankara Katliamı anıtına saldırı

10 Ekim Ankara Katliamı Anıtı'na sprey boya ile henüz kimliği belirsiz kişiler tarafından "Hain PKK" yazıldı ve Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) amblemi çizildi. Tepkilere neden olan saldırı nedeniyle sosyal medyada çok sayıda paylaşım yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2018 19:08
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2018 19:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
10 Ekim Ankara Katliamı anıtına saldırı

10 Ekim Ankara Katliamı'nın gerçekleştiği Ankara Garı önünde, saldırıda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının olduğu anıta yönelik henüz kimliği belirsiz kişiler tarafından çirkin bir saldırı yapıldı. Katliamda yaşamını yitirenler anısına Ankara Garı önüne dikilen anıtın üzerine sprey boyalarla ay-yıldız çizildi ve "Hain PKK" yazıldı. Ayrıca anıtın üzerine Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ambleminin çizilmesi dikkat çekti.

Olayı Evrensel'e değerlendiren 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, "Bunu büyük bir saldırı olarak değerlendiriyoruz" dedi.

10 Ekim Mitingi'nin de çağrıcıları olan KESK, DİSK, TTB ve TMMOB ile bir araya gelip değerlendirme yapacaklarını söyleyen Coşgun, "Araya hafta sonu ve 29 Ekim Bayramı girdiği için ne yazık ki suç duyurusunu salı günü yapacağız ve yaşananları, ortak kararımızı kamuoyuyla paylaşacağız. Her kesimden destek bekliyoruz" dedi.

Korkunç saldırıda hayatını kaybedenlerin anısına dikilen anıta yönelik saldırıya sosyal medyada yoğun tepki geldi.

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da düzenlenen Emek, Barış ve Demokrasi mitinginde yaşanan bombalı saldırıda 103 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu arada Milli Türk Talebe Birliği'nden yapılan açıklamada kurumun saldırı ile ilgisi olmadığı belirtilerek, "Olayla ilgili her ihtimali değerlendiriyor ve araştırmalarımızı sürdürüyoruz." denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.