SON DAKİKA
Hava Durumu

1 Eylül Dünya Barış Günü: Barışın umuduna ihtiyacımız var

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu, KEKS Bursa Şubeler Platformu, Bursa Barosu, TÜMTİS Bursa Şubesi, DİSK Bursa Şubesi, Bursa Tabip Odası, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle gerçekleştirdiği ortak basın açıklamasında, "Silahın ve şiddetin yarattığı korkuya karşı, barışın umuduna ihtiyacımız var" ifadeleri kullanıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2022 19:34
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2022 20:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
1 Eylül Dünya Barış Günü: Barışın umuduna ihtiyacımız var

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu, KEKS Bursa Şubeler Platformu, Bursa Barosu, TÜMTİS Bursa Şubesi, DİSK Bursa Şubesi, Bursa Tabip Odası, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yürüyüş gerçekleştirdi ve ardından basın açıklamasında bulundu.

Medicalpark Hastanesi'nin önünde biraraya gelen grup, saat 18:00'da Kent Meydanı'na yürüyüş düzenledi. Güvenlik güçlerinin kontrolünde "Katil ABD Ortadoğu'dan defol", "Savaşa hayır, barış hemen şimdi" sloganları eşliğinde yürüyen grup, Kent Meydanı'nda basın açıklamasını gerçekleştirdi. Ortak basın açıklamasını TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sözcüsü Şirin Rodoplu Şimşek, okudu. 

Savaşların yüzlerce insanın ölümüne, milyonlarca insanın yaşadıkları topraklardan göç etmek zorunda bıraktığını söyleyen Şimşek, "Emperyalist güçlerin tüm dünyayı tahakküm altına alma hırsı ve enerji kaynaklarını kontrol etme arzusu yaşadığımız savaşların, şiddetin ve yıkımın en büyük nedenidir. Yaşanan bu savaşlara ve şiddete dur diyebilmenin ilk adımı, emperyalizme dur diyebilmekten geçmektedir." diye konuştu.

Siyasi iktidarın müdahaleci dış politikası ve komşu ülkelerin gerilimleri nedeniyle Türkiye'nin sürekli bir çatışma ve savaş tehdidi altında olmasına neden olduğuna dikkat çeken Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sonucu ne olursa olsun kazananı daima emperyalist odaklar, kaybedeni ise yoksul bölge halkları olan bu savaşlardan artık bıktık ve yorulduk. Barışa ve kardeşliğe olan özlemimiz ve ihtiyacımız her geçen gün katlanarak büyüyor."

Şimşek, açıklamasını "Silahın ve şiddetin yarattığı korkuya karşı, barışın umuduna ihtiyacımız var. Eşitlikten, özgürlükten, adaletten yana tüm insanları, barış umudunu büyütmeye çağırıyoruz." ifadeleriyle sonlandırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.