SON DAKİKA
Hava Durumu

Yumurta yerine tweet atacaklar

Öğrenci Kolektifleri üniversitelilerin haklarını aramak için farklı eylemler gerçekleştiriyor. Üniversitelilerin şartlarını 40'a yakın üniversiteden YÖK'e kadar ulaştıran Kolektifler, taleplerinin dikkate alınması için twitter'da uyarı eylemi yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2012 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2012 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yumurta yerine tweet atacaklar

Öğrenci hakları için mücadele eden Öğrenci Kolektifleri, 13 Nisan Cuma günü saat 22.00'da sosyal medya üzerinden geliştirilen demokrasi imajını kırmak ve üniversitelilerin taleplerine kulak tıkayanlara seslenmek için twitter üzerinden uyarı eylemi başlatıyor.

#yumurtadanoncesontweet başlığıyla yapılacak uyarı eyleminde milyonlarca üniversitelinin düşüncelerini yok sayarak üniversitelerin dönüşüm hazırlığında olanlara üniversitelilerin her alanda karşılarında olacağı mesajı verilecek.

Kolektifler neden twitter eylemi yapıyor?

Öğrenci Kolektifleri adına açıklama yapan İTÜ temsilcisi Utku Oğul "YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya göreve geldiğinden beri bir koltukta iki karpuz taşımak için yoğun çaba harcıyor. Çetinsaya'nın demokratik görünmek ve baskıyla gerçekleştirebileceği YÖK reformunu yönetme gibi önemli bir görevi var. Kapalı kapılar ardında, yer ve tarihlerini açıklamadan toplantılar yapan Çetinsaya, demokrasi şovunu da sosyal medya aracılığıyla yapmayı tercih ediyor. Yeni koltuğuna oturur oturmaz 'Yumurta atmayın tweet atın' diyerek Öğrenci Kolektifleri'ne ilk uyarısını yaptı.

Çetinsaya, YÖK'e ait web sitesinde forum sayfası açarak, tartışma ortamı yaratıp üniversitelileri "dinleyecek" son projesiyle internet demokrasisinde epey yol aldı. Üniversitenin gerçek taleplerini taşıyan üniversitelilerden kaçarak, rektör ve ÖTK'larla gizli kapaklı toplantılar yapan Çetinsaya, İstanbul'da yaptığı toplantıda Öğrenci Kolektifleri'ne yakalanıp üniversitenin gerçek taleplerini dinlemek zorunda kaldı.

Üniversitede köklü bir değişiklik hazırlığında olan YÖK, göstermelik toplantılar ve internet demokrasisi ile milyonlarca üniversitelinin taleplerinin temsil edilmesini engellemeyi amaçlıyor. Bizzat Tayyip Erdoğan, AKP'li bakanlar ve eski YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan tarafından da geçtiğimiz yıl aynı oyun oynanmaya çalışılmıştı. AKP'liler yaptıkları her hamlenin karşısında üniversitelileri bularak başarısız oldular."(cnntürk)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.