SON DAKİKA
Hava Durumu

Sağlam: 'Türkiye başarımızı anlayamadı'

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen '2. İşini Şansa Bırakma Kariyer Zirvesi'nde gençlerin konuğu olan Bursaspor eski Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "Türkiye o günkü ortamda ürettiğimiz başarıyı anlayabilmiş değil. Bundan sonra da çok anlaşılacağına inanmıyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2013 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2013 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sağlam: 'Türkiye başarımızı anlayamadı'

Bursa Kent Konseyi (BKK) Gençlik Meclisi İstihdam ve Kariyer Çalışma Grubu tarafından bu yıl 2.'si organize edilen 'İşini Şansa Bırakma Kariyer Zirvesi', Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Hüdavendigar Salonu'nda başladı.

Toplam 5 oturum yapılacağı ve birçok firmanın stant açtığı zirveye, gençler büyük ilgi gösterdi. BKK Gençlik Meclisi İstihdam ve Kariyer Çalışma Grubu temsilcisi Aydan Sucuoğlu, Gençlik Meclisi'nin fikirlerin eyleme dönüştüğü bir kurum olduğunu söyledi. Gençlik Meclisi'nde fikir ve düşünceleri hayata geçirmek için toplandıklarını belirten Sucuoğlu, gönüllülüğün insana 'ben' olmaktan çok 'biz' olmayı öğrettiğini, bu yüzden gençlerin mutlaka sivil toplum kuruluşlarında yer almalarını tavsiye etti.

'İşini Şansa Bırakma Kariyer Zirvesi' ilk oturumunda ID Danışmanlık tarafından 'Yönetici koçluğu' semineri verildi. Ardından Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam tarafından 'Sürdürülebilir Başarı için Liderlik' konulu sunum yapıldı. Tekrar Bursa'ya gelmesine vesile olan ve gençlerle buluşturan Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi'ne teşekkür eden Ertuğrul Sağlam, geçmişte yaşadığı tecrübeleri paylaştı. Futbolculuk dönemini, antrenörlüğe geçiş dönemini, Samsunspor, Kayserispor, Beşiktaş dönemlerini anlatan Sağlam, Bursaspor'da geçirdiği 4 yılı ve şampiyonluğa giden süreçte yaşadıklarını gençlere aktardı. Kariyeri boyunca yaşadığı ve yaşayacağı en önemli başarıyı Bursaspor'da yakaladığını söyleyen Sağlam, "Türkiye o günkü ortamda ürettiğimiz başarıyı anlayabilmiş değil. Bundan sonra da çok anlaşılacağına inanmıyorum. Bu süreç çok iyi analiz edilirse, önümüzdeki sürece iyi ışık tutacaktır. 4 yıl boyunca yakaladığımız istikrarı da incelemek gerekir. Devre arasında başladığımız ilk sezonu ikinci sırada bitirdik. Bir sonraki şampiyon bitirdik. Ardından 3. bitirdik, ondan sonraki sezonu 5. bitirdik ve kupa finali oynadık. Bizim imkanlarımızdaki Anadolu takımı için başarıda istikrarın oluştuğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Şans, hazırlıkla fırsatın karşılaştığı köşe başıdır" diye konuştu.

Ertuğrul Sağlam'ın konuşmasına gençler büyük ilgi gösterdi

'30 trilyonluk borç eritildi'

Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra çok üzüldüğünü, ancak bu üzüntünün Türk futbol tarihine altın harflerle geçecek bir başarının başlangıcı olduğunu da hatırlatan Sağlam, futbol kültürü olan, futbola aşık bir şehrin takımı olan Bursaspor'dan teklif aldığında içinin kaynadığını ve kabul ettiğini söyledi.

Başarılı olmak için Yeşil Beyazlı kulübü tercih ettiğini anlatan Sağlam, görev yaptığı süre içerisinde genç oyunculara görev vermekten de çekinmediklerini de belirtti. Türkiye ligi ortalamasına bakıldığında 'genç oyunculardan ve altyapısından en fazla faydalanan kulübün' Bursaspor olduğunu ifade eden Sağlam, "Şampiyon olduğumuz sezonda fairplay liginde de şampiyon olduk. Türk futbol tarihindeki şampiyonluklarda sadece Bursaspor bunu başardı. Bizi ülkeye sevdiren, sempati duyulan takım yapan etkenlerdin biri de budur. Şampiyon olduktan sonra 'Niye büyük paralar harcayıp futbolcu almıyorsunuz?' diye tepkiler aldık. Büyümek sadece oyuncu alarak olmaz. Her zaman hedefin içerisinde kaldık. Öbür taraftan 30 trilyonluk borç eritildi. Bugün Bursaspor, ödeme ahlakına kavuşmuş oyuncusuna gün güne parasını ödeyen ligdeki ender kulüplerden birisidir. Bursa halkına şampiyonluk duygusunu tattırdık. Bizler de tattık. Şampiyonlar Ligi keyfini şehrimize yaşattık. 3 sene üst üste Avrupa kupalarında oynama keyfini yaşadık. İnşallah bu sene 4.'sü olacak. Takımımız Avrupa kupalarına gidecektir" dedi.

'Milli takım belki ilerleyen dönemlerde olur'

"Bursaspor şampiyon olduysa biz de şampiyon oluruz mantığıyla sezona başlayan Anadolu takımları da Türk futboluna farklı yaklaşım getirdi" diyen Sağlam, 'Ben' kavramını kenara itip, biz bilinciyle hareket ettiklerini, başarıyı her zaman paylaştıklarını anlattı. Antrenörlük hayatımın en güzel günlerini Bursa'da geçirdiğini söyleyen Sağlam, gençlerin sorularını da cevapladı. 'Milli takımı düşünüyor musunuz?' sorusuna Sağlam, "İnşallah. Hakkımızda hayırlısı olsun. Futbolda başarının istikrardan geldiğine inanıyorum. Belki ilerleyen dönemlerde olur ama bugün itibariyle Abdullah Avcı ve ekibine daha fazla hoşgörüyle yaklaşılmalı. Sabırlı davranılmasının, onlara destek olunmasının ilerleyen günlerde Türk futboluna başarı getireceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Türk takımlarındaki yabancı oyuncu sayısına da değinen Sağlam, "Takımlarımızdaki yabancı oyuncu sayısı fazla. Bunun azaltılması gerekir. Bunun olumsuz etkilerini Türk Milli Takımında ciddi anlamda yaşamaya başladık. Birçok takımda 10 yabancı var ki bu takımın yarısının yabancı olması demektir. Birde alttan gelen oyuncuyu takıma katıp Türk futboluna kazandıracaksınız. Bu zor bir durum ama şu gerçekleri kabul etmek gerekir. Futbol ekonomisi her geçen gün büyüyor. Futbolu sadece ticari düşündüğümüz zaman sporun evrensel ruhundan da uzaklaşıyoruz" dedi.

"Bursaspor'da yakaladığınız başarıyı Avrupa'da elde etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna ise Sağlam, "Elbette düşünüyorum. Avrupa'da bir takım çalıştırmak hedeflerim arasında. İnşallah en kısa zamanda bu hedefe ulaşır ve Türk antrenörlüğünü en iyi şekilde temsil ederim" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.