SON DAKİKA
Hava Durumu

Öğrencilerin Bursa'yı tanıma turu

Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı proje kapsamında, ilköğretim okulu öğrencileri, kentin tarihi ve kültürel mekanlarına düzenlenen gezilere katılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2012 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2012 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Öğrencilerin Bursa'yı tanıma turu

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Bursa'nın merkez ilçelerinde bulunan ilköğretim okullarının 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin, Muradiye Külliyesi, Tophane'deki Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri, Ulu Cami, Yeşil Türbe, Emir Sultan, Kent Müzesi ve Bursa Bilim Teknoloji Merkezi'ni rehber öğretmenler nezaretinde ziyaret ettikleri belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, bu projenin, Bursa Valili Şahabettin Harput'un bir esnafa yönelttiği, ''Osmangazi ve Orhangazi'nin türbelerini gördün mü'' sorusu üzerine aldığı, ''Görmedim, burada olduklarını da bilmiyordum'' cevap üzerine oluştuğunu söyledi.

Gezi düzenlenen alanların, derslerdeki müfredatla örtüşmesine dikkat ettiklerini belirten Gülsar, ziyaret edilen yerler arasında, Bursa Kent Müzesi ve Bursa Bilim Teknoloji Merkezi'ni de yer almasıyla teknolojinin geçmişi ve şimdiki düzeyi ile alınan mesafeyi öğrencilere göstermeyi hedeflediklerini kaydetti.

Ocak ayı başından bu yana 5 bin 250 öğrencinin katıldığı geziler 30 Haziran'a kadar sürecek.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.