SON DAKİKA
Hava Durumu

Ödüllü aşçılardan Rektör Dilek'e yemek tarifi

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, geçtiğimiz günlerde Antalya ve İstanbul'dan ödül alarak dönen Harmancık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerini kabul ederek, başarılarından dolayı kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2012 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2012 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Ödüllü aşçılardan Rektör Dilek'e yemek tarifi

Rektör Dilek, ödül alan yemeklerin tariflerini tek tek anlattırarak öğrencilerden bilgi aldı. Jürilerin özellikle yerel ot ve soslarla yaratılan lezzetlere çok değer verdiğini belirten öğrenciler ise Rektör Dilek'ü bu lezzetleri tatmak üzere Harmancık'a davet etti.

Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) tarafından düzenlenen "10. İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivali"nden 1 gümüş, 7 bronz ve 5 merit olmak üzere toplam 13 madalya kazanan; Akdeniz Turizm Aşçılar Birliği tarafından düzenlenen "3. Chef Star" yemek yarışmasından 5 kupa ve 22 madalyayla dönen Harmancık MYO okulu aşçılık programı öğrencileri, başarılarını Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek'le paylaştı.

Harmancık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Osman Güldemir ve Holiday Inn Bursa mutfak şefi Uğur Gömeç'le birlikte Rektör Prof. Dr. Dilek'i ziyaret eden genç aşçılar, tarifleri hakkında da bilgi verdi.

İlginç malzemelerle yakaladıkları farklı lezzetlerin jüriler tarafından çok beğenildiğini belirten öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Dilek'in meraklı soruları üzerine, bazı tavsiyelerde bulundu. Kırmızı etin yüksek ısıda nasıl "mühürlendiğine", somon balığının yağının nasıl hafifletildiğine, pancarın yemeklere renk vermede nasıl kullanıldığına kadar birçok püf noktasını Rektörle paylaşan genç aşçılar, daha sonra da bu lezzetleri tatmak üzere Rektör Prof. Dr. Dilek'i Harmancık'a davet etti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.