SON DAKİKA
Hava Durumu

KOSGEB kampüste girişimci yetiştirecek

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde eğitim gören öğrenciler, mezun olduklarında kendi işlerini kurabilmeleri amacıyla "uygulamalı girişimcilik" dersi alacaklar. Eğitimden mezun olduktan sonra sertifikalarını alanlara da, KOSGEB tarafından 27-100 bin lira arasında değişen miktarlarda kredi verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2012 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2012 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
KOSGEB kampüste girişimci yetiştirecek

Uludağ Üniversitesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bursa Hizmet Merkezi Müdürlüğü arasındaki uygulamalı girişimcilik eğitimi işbirliği protokolü imzalandı.

17 Nisan'da uygulanmaya başlayacak olan protokole, Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek ve KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ imza koydu.

İmzalanan protokolün, uygulamalı eğitim hedeflerinin bir parçası olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Dilek, başlangıçta 30 öğrencinin yararlanacağı programın çok kısa bir süre sonra daha da yaygınlaştırılacağını söyledi.

KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ da, öğrencilerin mezun olmadan önce bir iş fikirleri varsa bunu nasıl geliştirmeleri ve ne yapmaları gerektiği konusunda kendilerine uygulamalı eğitim vererek istihdam ve üretime katkıda bulunmalarını sağlayacaklarını ifade etti. Akdağ, halen yeni girişimcilere destek amacıyla 27 bin lira hibe şeklinde kredileri bulunduğunu, ayrıca işini daha geliştirmek isteyenlere de çok uygun koşullarda 100 bin lira dolayında krediler verdiklerini bildirdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.