SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozbey'den gençlere öğütler

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 'Kariyer Günleri' söyleşisine katılarak, genç meslektaşlarına tavsiyelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2013 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2013 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bozbey'den gençlere öğütler

BAOB Yerleşkesi'nde düzenlenen söyleşide Başkan Mustafa Bozbey, çiçeği burnunda inşaat mühendisleriyle bir araya geldi. Mühendislik mesleğinin hayatın her anında var olduğunu kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, tecrübeleri ve meslek hayatı hakkında açıklamalarda bulundu. Belediyecilikte mühendisliğin çok etkili olduğunun altını çizen Bozbey, genç meslektaşlarına kendilerine hedef koymaları ve o doğrultuda çalışmalarını yürütmeleri gerektiğini vurguladı.

Sorulan sorular üzerine kentsel dönüşüm, ulaşım ve belediyenin projeleri hakkında da bilgi veren Başkan Mustafa Bozbey, "Türkiye'de uygulanmak istenen kentsel dönüşüm modeli aslında kentsel yenilemedir. Kentsel dönüşüm insanıyla birlikte bir değişimin olmasıdır. Uygulanmak istenen modele kentsel dönüşüm demek insana yapılan saygısızlıktır. Kamberler'de, Doğanbey'de yapılan dönüşümü gördük. İnsanlar mağdur ve mutsuz edildi. İnsanların yaşamlarına müdahale edileceğine yaşam kaliteleri arttırılsa o zaman istenen model amacına ulaşır" dedi.

Bursa'daki trafik sorununun nüfusun artmasıyla daha da büyüyeceğine dikkati çeken Bozbey, "Bursa'da ileride tahmin edilen nüfus 5 buçuk milyon kişi. O rakama ulaşırsa Bursa trafiği İstanbul'dan da berbat hale gelir. Çünkü Bursa'da toplu taşıma insanlara değil, insanlar toplu taşımaya gidiyor. Projeler göstermelik değil, çözüm getirici olmalı" diye konuştu.

Söyleşinin sonunda İMO Bursa Şubesi Gençlik Kolları Başkan Mustafa Bozbey'e çiçek vererek teşekkür etti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.