SON DAKİKA
Hava Durumu

11. Nilüfer Spor Şenliği başlıyor

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kaymakamlığı, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve Nilüfer Kent Konseyi'nin katkılarıyla, Nilüfer Belediyespor Kulübü koordinatörlüğünde gerçekleştirilen, 8 ülkeden ve Türkiye'nin çeşitli kentlerinden yaklaşık 14 bin çocuğu buluşturacak "11. Nilüfer Spor Şenliği" 20 Nisan'da başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2012 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2012 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
11. Nilüfer Spor Şenliği başlıyor

Bir ay sürecek şenlik, dostlukların pekiştirilmesinin yanında katılan çocukların yaşam ve spor kültürünü paylaşmasını da sağlayacak. 

Düzenlenen basın toplantısında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye'nin en büyük şenliklerinden birini gerçekleştirdiklerini, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kapsayan bu şenlikle anlamlı bir etkinliğe imza atıldığını vurguladı. Başkan Bozbey, "Yurtdışından pek çok konuk öğrencimiz burada Türk arkadaşlarının evlerinde kalacak. Böylelikle onlar kültürümüzü öğrenme olanağı bulurken, bizim çocuklarımız da yararlı arkadaşlar geliştirecek" diye konuştu. Ailelerin de çocuklarının müsabakalarını izlemek için şenliği takip etmesini isteyen Başkan Bozbey, şenliğe Nilüfer'deki 58 ilköğretim okulu, 26 lise, 20 anaokulu, 6 özel eğitim okulunun katılacağı bilgisini de paylaştı.
11. Nilüfer Spor Şenliği'nin paydaşlarından Nilüfer İlçe Eğitim Müdürü Mehmet Kaya da "Geleneksel hale gelen, artık uluslararası bir nitelik de taşıyan bu şenlikle sporun yanı sıra birlik-beraberlik duygusunu, kardeşliği dayanışmayı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu şenlikle Türkiye'ye örnek oluyor, önderlik yapıyoruz. Bu güzelliğin bugüne dek olduğu gibi bu yıl da olumlu, güzel, pozitif yönleriyle gündeme gelmesini diliyorum. Şenlik sayesinde Nilüfer'in çocukları rol model olabilecek. Bir duruş sergiliyorlar" dedi.

Artık geleneksel hale gelen 11. Nilüfer Spor Şenliği, 20 Nisan Cuma günü saat 09.00'da Beşevler Kara Fatma Anıtı önünden şenlik yürüyüşü ve açılış koşusuyla başlayacak. Ardından Konak Pazar Alanı'nda çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Şenlik müsabakaları atletizm, basketbol, badminton, dart, bowling, hentbol, futbol, futsal, eskrim, kros, petank, squash, voleybol, bisiklet, uçurtma şenliği, yüzme, tenis, masa tenisi, satranç, Özel Eğitim kurumları şenliği ve Geleneksel Oyunlar Şenliği olmak üzere 23 ayrı branşta gerçekleşecek.

Şenliğe bu yıl da kardeş kentlerden katılım gerçekleşecek. Bulgaristan'dan Triaditsa, Ardino, Kırcaali, Romanya'dan Brialla, Azerbaycan'dan Nizami, Letonya'dan Kekava, Kosova'dan Peja, Ukrayna'dan Nikolayev, KKTC'den Gazi Magusa, Kırklareli, Dinar, Muğla Dalyan ve Bursa Mustafakemalpaşa Çeltikçi Belde Belediyesi ekipleri şenliğe konuk olacak.

1 ay boyunca sporun kalbinin atacağı 11. Nilüfer Spor Şenlikleri 21Mayıs'ta Nilüfer Belediyesi Spor Tesisleri'nde yapılacak ödül ve kapanış töreniyle sona erecek.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.