SON DAKİKA
Hava Durumu

UTİB, Belçika'ya çıkarma yaptı

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliğinin (UTİB), Belçika'da 10-12 Eylül arasında düzenlenen ve dünya ev tekstil sektörünün en önemli fuarları arasında yer alan "MOOD 2013 Fuarı"na, 36 firmayla katıldığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2013 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2013 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
UTİB, Belçika'ya çıkarma yaptı

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 14'ü milli katılım, 22'si bireysel olmak üzere toplam 36 firmayla çıkarma yaptıkları fuarın, diğer fuarlardan farklı olarak belli ürünlerin sergilendiği bir organizasyon olduğunu belirtti.

Burkay, ayrıca bu fuarın Belçika'daki diğer tekstil fuarlarından uluslararası fuar olma özelliğiyle ayrıldığını ifade ederek, "Fuarda sadece döşemelik (kumaş-deri), perde ve duvar kaplamalarına yönelik ev tekstili ürünleri sergileniyor. MOOD 2013 Fuarı'nın, sadece bu 3 ürün grubuna yönelik olarak düzenlenen ilk uluslararası butik fuar olması, önemini daha da arttırıyor" dedi.

Belçika'nın, coğrafi konumunun da fuarın önemini arttırdığına dikkati çeken Burkay, şunları kaydetti:

"Belçika, Avrupa'nın alım gücü yüksek önemli ticaret ve endüstrilerine yakın bir bölgede yer almakta, ayrıca, alt yapısı itibariyle anılan bölgelere kolay erişim imkanlarına sahip bulunmaktadır. Belçika'nın, komşuları olan Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda ve Lüksemburg'un da bu pazar ile doğrudan entegre olduğunu düşündüğümüzde, bölgenin, toplamda 13 milyar dolar civarında ev tekstili ithalatı gerçekleştiren çok önemli bir konumda olduğu görülmektedir."

AB içerisinde elverişli bir dağıtım yeri olma özelliğini taşıyan Belçika'nın AB'ye ihracat yapmak isteyen firmalara yeni ve çeşitli imkanlar sunabileceğini vurgulayan Burkay, "Buna ek olarak ihracat potansiyeli yüksek bir ülke olan Belçika'da birçok ürünün re-eksportu yapılmaktadır. Bu olanak ülkemiz menşeli ürünlerin ihracatının artırılmasına imkan verebilecektir" ifadelerini kullandı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.