SON DAKİKA
Hava Durumu

Şener, Bursa ekonomisini Torino'da anlattı

İtalya'nın Torino kentinde gerçekleştirilen "Türkiye'de İş Olanakları Temalı Türk Forumu Çalıştayı"nda Bursa iş dünyasını Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener, temsil etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2013 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2013 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Şener, Bursa ekonomisini Torino'da anlattı

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cüneyt Şener, çalıştayda 200'ü aşkın İtalyan iş adamına "Bursa'da İş Olanakları" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Şener, sunumunda, Bursa'nın ülke ekonomisine koyduğu katkının önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bugün şehrin ekonomisine, yabancı yatırımlarına, üretimine, istihdamına ve ihracatına katkı sağlayan çok güçlü endüstriyel, kültürel ve tarihi bir yapısı bulunmaktadır. Ayrıca, şehrimiz, gayri safi yurtiçi hasılada 4'üncü sıradadır. Bursa yaklaşık olarak ülkenin GSYH'nin yüzde 4'ünü oluşturmaktadır. İstatistiki değerlerden de görüleceği üzere Bursa'da kişi başına düşen milli gelir, Türkiye'de ortalama kişi başına düşen milli gelirden daha fazladır."

Avrupa Odalar Birliği ve Torino Ticaret, Sanayi ve Esnaf Odası Başkanı Alessandro Barberis'in başkanlığında toplanan ve Bursa sunumunun büyük ilgi gördüğü çalıştay, Torino Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası ile Yatırım, İhracat ve Turizm Ajansı olan Ceipiemonte işbirliğinde yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.