SON DAKİKA
Hava Durumu

Sendikalar 'Gezi' için grevde

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB gibi sendikalar bugün iş bıraktı

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2013 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2013 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sendikalar 'Gezi' için grevde

DİSK (Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu), KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu), TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği), TTB (Türk Tabipleri Birliği), TDB (Türk Diş Hekimleri Birliği) bugün iş bırakacağını açıkladı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kâni Beko, başkanlar kurulu ve DİSK Yönetimi'nden 30 kişinin katıldığı toplantı sonrası aldıkları karara ilişkin ilk açıklamayı hürriyet.com'tr'ye yaptı.

Beko, 'genel grev' ifadesini kullanmadan "Üretimden gelen gücümüzü kullanarak alanlara çıkacağız" dedi.

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul da "Yarın KESK üyeleri işyerlerine gidecek. Buralarda bildiri okunacak. Daha sonra üretimden gelen gücümüzü kullanarak üyelerimi alanlara çıkacak" açıkması yaptı.

KESK Genel Sekreteri Tombul, DİSK'in yanı sıra Türk Tabipler Birliği (TTB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Diş Hekimleri Birliği'nin ortak karar aldıklarını açıkladı. Tombul, anılan örgütlerin üyelerinin yüzbinlerle ifade edildiği aktardı.

Yapılan açıklamada, halkın hak ve özgürlüklerinden vazgeçmeyen ısrarlı direnişi karşısında, AKP iktidarının halka karşı, dünyanın gözleri önünde bir saldırı kampanyası başlattığı ileri sürülerek, "Bu nedenle yarın (17 Haziran Pazartesi) üyelerimiz iş yerlerine giderek, bu saldırganlığa karşı itirazlarını ifade edecek, aciller dışındaki hizmet üretimini durdurarak, şehirlerin merkezi meydanlarına yürüyeceklerdir. Halkımızı söz konusu direnişimizde katkıya, hizmet alımından dolayı yaşanacak aksamalardan dolayı anlayışa, eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye için alanlarda birlikte olmaya çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.