SON DAKİKA
Hava Durumu

Onbinlerce EYT'li Ankara'da buluştu

Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT), onbinlerce vatandaş bugün Ankara'da taleplerini dile getirmek için buluştu. EYT'lilerin ilk durağı Anıtkabir oldu.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2019 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2019 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Onbinlerce EYT'li Ankara'da buluştu

1999'da yapılan ve geriye dönük işletilen yasa nedeniyle prim gününü doldurdukları halde yaş engeline takılarak emekli olamayan EYT'ler (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) Ankara'da bir araya geldi. Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ndeki toplantı öncesi, Anıtkabir'i ziyaret eden on binlerce EYT'li, Aslanlı Yol'u doldurdu.

Daha önce İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Samsun'da da buluşmalar düzenleyen onbinlerce EYT'li (Emeklilikte Yaşa Takılanlar), bu kez Başkent'ten "EYT'liler gündemimizde yok" diyen iktidara seslenmek için biraraya geldi.

Bu sabah saat 09.30'da Anıtkabir'de buluşarak saygı duruşunda bulunan EYT'liler, saat 13.00'da Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde toplandı.

EYT'liler, 1999'da yapılan ve geriye dönük işletilen yasa nedeniyle prim gününü doldurdukları halde yaş engeline takılarak emekli olamadıkları için yıllardır mücadele ediyor. Çalıştıkları işyerlerinden prim günlerini doldurdukları için işten çıkarılan vatandaşlar, "Devlet bize 'gençsin, yaşı beklerken başka bir yerde çalış diyor; iş başvurularında ise 'senin yaşın çok, işe alamayız' diyorlar. Biz ne yapalım?" diyorlar.

Meclis'te de sorunlarına çözüm bulamayan bu vatandaşlar, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısı altında örgütlenerek toplantılar düzenlemeye başladı.

İYİ Parti ve CHP'li vekiller EYT'lerin sorununu, verdikleri soru önergeleriyle Meclis'e taşımış, ancak söz konusu önergeler AKP ve MHP'li vekillerin oylarıyla reddedilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.